Автор: shamelesseyes
Дата: 04-11-09 19:58
Аз съм тук, за да Ви лъжа, признавам си :) Но това не е защото не обичам фотографията или голата истина (подчертавам гола), а защото нямам добра техника, а се занимавам с картинки(всякакви). В интерес на истината всички тук обработваме снимките си. Това означава ли, че положението е извратено изначално!? ..ми да точно това означава!!! Фотографията е инструмент (поне за мен), като цяло не бих могъл да задоволя интересите си само със снимане. Следва монтажа, светлината", ефектите, постоянната нужда от обработка и оптимизиране на визията.
Да можеш да снимаш е хубаво, а да можеш да обработиш заснетото и да го приложиш е много хубаво. Едни дерзаят повече или по-малко към едното, а други към другото. Нотова не става само с фотошоп ... и само с камера, трябва д аимаш идея. Сега ще ми погледнете снимките и ще си кажете- е да ти имам идеите :))) да така е..., ама аз още работя по въпроса ;)
... и д ане забравите за високите рейтинги, сигурно на 40% положението е колаж..под една или друга форма, най-общо казано! Аз разсъждавам така, щом е на база снимка, значи бих могъл да го приема за снимка. Композирането се е случило доста отдавна и съответно е намерило своето измерение и посока. Нещата просто евoлюират и то съвсем ествестено. Доколкото си спомням бях чел някъде, сигурно е било тук, че първата цветна фотография е направена около 913 г. от някакъв руснак като е наложил няколко снимки с различни обагрени филтри, което на мен ми прилича на на композиране. И така да сме живи и здрави монтажистите и все така неуморни и без очила..., а от голата истина разбират само отредени ..било то..режисьори, продуценти ..фотографи ;)
|
|