Автор: guciguci
Дата: 28-09-09 21:22
А сега сериозно. Ако аз сега трябваше да мисля за огледално рефлексен фотоапарат(със сменяема оптика) може би бих започнал с Olympus E520 с двата китови обектива 14-42 и 40-150. Супер лек и качествен комплект за парите си. В момента в базара се продават поне два такива комплекта за около 750-800 лева. Хубавото на Е520 е,че има вградена в тялото стабилизация,а тя определено ти е нужна и винаги ще ти е нужна. Има също автоматчно почистване на матрицата от прах. Да,Олимпус има най-много шум в кадъра,но щом ще минаваш от сапунерка на DSLR ,ти не само,че няма да го забелязваш,а дори ще се чудиш как е възможно да има толкова качестена картина и с какво си снимала до сега....
Хубавото при Олимпус е,че китовия обектив,който се намира за около 120-150 лева е много по-качествен от китовите обективи на всички останали марки фотоапарати.
Ако някой мисли,че съ казал нещо невярно,нека ме опровергае,но моето мнение е ,че този комплект е най-подходящ за начинаещ и то жена.
P.S. Ако решиш да търсиш от марката Канон или Никон за тези пари (800 лева) с такива обективи,ще вземеш МНОГО по-лошо качество !!
Публикацията е редактирана (28-09-09 21:24)
|
|