Автор: mitku
Дата: 26-09-09 11:27
Абе, както и да го гледа човек - реално "картинката" и от 3-те (D300s, D300 и D90... а по-точно - и 4-те с D5000) е практически "един дол дренки". Просто разликите НЕ са в "картинката"... но хора има всякакви, всеки си има глава за да си преценява плюсовете и минусите.
В случаят - според мен "малко" са се самозабравили с цената на Д300с (трябваше да е доста по-близо до Д300), но туй беше очаквано. А и си стана обичайна практика на Никон в последно време (може и преди да е било тъй, но не съм ги гледал).
Но както знаем от положението с предишните нови предложения (например движението на цената на Д90) - явно туй е за да се събере още някой лефф (долар и т.н.) от най-нетърпеливите фенове, които веднага се мятат на "новото", на вълната на новата модификация. По-практично мислещите могат да изчакат 2-3 месеца и цената ще падне около таз на Д300, която беше досега. Няма друга логика цената да е толкоз близо до Д700 и толкоз далеч от Д90 - хем идва малко като вътрешна конкуренция и хем остава голяма дупка в ценовите диапазони и моделите (защото пък Д300 изчезва от рафтовете).
Иначе Д300с много ми допада с нововъведенията си. Хич не са "дреболии", както се опитват да ги изкарат някои хора. Много точно са премерени новите неща и промени, спрямо Д300... все едно, че мен са питали какво не ми харесва в Д300 и защо съм предпочитал Д90 до сега.
Ако трябваше сега да избирам определено бих предпочел Д300с (на мен лично поне - Д90 ми допада повече от Д300, но с Д300с вече не е тъй). Не че аз ще се юрна да се набутвам и да сменям - Д90 си ме кефи на "фул мах" и не мисля да го сменям поне до края на 2010-та, но Д300с вече наистина ми харесва много и то без "НО"-та (за разлика от Д300)... освен цената.
|
|