Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Едно отдавна чакано решение в ниския клас!
http://www.dpreview.com/news/0909/09090401sigma70mm300mmis.asp
Интересно е какви пари ще дойде тук и дали не са го прецакали променайки механиката по някакъв начин, за да вместят стабилизацията. Макрото със сигурност е отишло... 1:3.9 спрямо 1:2 при АРО версията без стабилизация. Иначе винаги е интересно да има 70-300 със стабилизация под 900лв, масовия пазар е уловен.
И ти как разбра, че ще е "под 900 лв."?
Аз като гледам в нета, чета, че началната цена в Щатите ще е $500. Туй значи, че европейската цена ще е към €500. А туй пък значи - около 1200 лв. българкса цена с ДДС. Без да смятаме стандартната българска надценка, с която ще си удари спокойно и 1300 лв. Което уеко отива далечко от "под 900 лв." май.
А според мен - за да го купува някой, трябва да е под 700лв. Иначе всеки, който е с акъла си, ще си купи 70-300VR/IS на старо за около или малко над 700 лв.
Е, то за тез марки дето нямат достатъчно предлагане на обективи, стабилизацията в обектива по принцип не е нещо за което е нужно да се дават пари, защото си е вградена в тялото. Та за тях е още по-съмнително приложението.
Защо да е така зайко, можеш да си сложиш и при снимане да ползваш тази в обектива. Гледах един много субективен тест, който изкарваше че при к7 било по-добре да ползваш стабилизацията на обектива отколкото вградената(обектива е сигма 50-200 или какъвто е там).
При оли със панасонишки обектив беше обратното.
Това струва ми се е стабилизирана версия на стандартния 70-300, а не на APO версията. Ще бъде жалко е така. Разликата в качеството е огромна наистина. 70-300 APO в оптично отношение съсипва доста L-ки за 1/5 от цената.
APO версията е понеже има антихроматични аберации леща. Но няма макро, явно има разлики оптично, дано не е към зле. Иначе това че става и на FF ще е интересно да се види как се държи там.
Предполагам всичко ще е въпрос на настройка - ако изключиш стабилизацията в тялото, работиш само с тази на обектива. Ако искаш и двете - може. Ако искаш само в тялото - пак може. Всичко опира до комуникация между тялото и обектива.
Нормално е да е необходимо да остане само едната. Иначе като си помисли човек логично, ако са двете - няма да си помагат, а напротив реално едната ще "нулира" другата и ще става все едно, че е без стабилизация.
Няма абсолютно никакъв смисъл от такъв обектив на тая цена в момента. Много ясно, че бих предпочел 55-250, ако ми трябваше евтин зуум. А това, дето щяла да съсипе Л-ките, искрено ме засмя