Автор: d_ave
Дата: 27-08-09 10:44
Вчера най-после се сдобих с 40Д!!!:))) след бая чакане и събиране на пари, най-после съм горд собственик на мечтания апарат:)
Тъй, 40Д си го знаете, няма какво да го коментирам, ама искам да питам, забелязали ли сте някакви капризи от страна на тялото към по-евтини аксесоари от типа на светкавици и т.н.? Имам една светкавица Bower, която за по-малки помещения ми е идеална. С 400Д си я ползвах без ядове, въпреки, че пръстена за затягане леко изпуска, но ако се стегне както трябва няма проблем. Закачих я снощи на 40Д – тръгвам да снимам, индикацията за светкавица ми примигва, все едно няма контакт. Съответно от време на време зацепва, от време на време само си седи и не светка, все едно не е закачена. Ясно е, че не дава хубав контакт, ама като гледам дори не съвсем затегната контактите са долепени. На тялото май нещо не му харесва с тая светкавица. Пробвах я пак на 400Д-то (докато е още у мен:), святка си без проблем.
После пък реших да пробвам глухарчето с ръчен обектив – айде пак несъвместимост – последна версия на глухарчето, 5-та се води, за която пусках и тема. На 400Д бачка безотказно, тука само мига стойността на блендата и след две снимки дава lens error. Помислих, че е защото сам си го лепих към преходника и може да не съм го наместил – пробвах как ли не, нагласих го с точност до милиметър, пак същото. Накрая просто го отлепих и пощтраках с live view-то, с което пък се оказа просто приказка да се ползва ръчнофокусен обектив, особено любимия ми 135 2.8, направо се размазах от кеф:)
Та забелязали ли сте и други такива аномалии? Според мен просто тялото не е толкова толерантно към „боклуци” и си иска по-класни аксесоари. Или бъркам?
|
|