Автор: solar_sea
Дата: 26-08-09 01:15
Всички тези апарати имат сравнително добри обективи, добро качество на изображението.
За съжеление обаче, нито са със сменяема оптика, нито ще се представят добре на по-високо исо, нито скоростта им на фокус ще ти хареса.
Като човек минал през турбосапунерка, базов дслр и сега по-сериозен такъв - мога да ти кажа, че не си заслужава харча в течение на времето, по-добре е от сега да вземеш нещо, което ще ти свърши работа.
Олимпус Е520/510 - малък, лек, с много добър китов обектив, с възможност за много преходници за обективи от други системи. Има стабилизация на изображението, има и най-ефективната система за почистване от прах, което при пътуване и честа смяна на обективи си е голям бонус. Според мен той би те устроил до много голяма степен за всичко като начало, като след това ще ти позволи да нагдраждаш в зависимост от това точно какво ти е нужно, без да сменяш тялото.
За още по-лек вариант - спокойно можеш да вземеш и Е420 - няма стабилизация, но все пак става.
Пентакс к-м - също е добро тяло, с АА батерии, отново с възможността да му закачиш какво ли не отпред. Скъпи фирмени обективи.
Сони - само А200. Най-добър визьор от ниските класове, най-много фунционалност. Също така, най-тежък от изброените до тук. Скъпи фирмени обективи.
Лично мнение - Никон и Канон не си заслужават в ниските класове. Не че, не харесвам никон - все пак ползвам тяло базирано на Д200 + грип + никонски обективи, но орязват ниските си класове ужасно
Тъй като вече съм част от фуджи сектата, ако трябваше аз да избирам камера с фиксиран обектив, бих взел С200ЕХР. Ако са оправили аберациите, всичко останало е доста прилично, а и от raw файлове може да се извади доста.
Публикацията е редактирана (26-08-09 01:17)
|
|