Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
И аз ще се обърна към вас с молба за помощ отправена към будни съзнания. Вписвам се в редиците на ограбените:
- Canon Eos 5 D – сериен номер – 0730401183
- Canon 24 – 105 L
- Canon Speedlite 550 EX
Безкрайно кратък и лаконичен съм, но просто нямам сили за повече подробности от рода на това как са ми разбили апартамента и .... Надявам се, ако някой от вас има инфо да се обади - 0886 86 23 28 - Иван. Благодаря ви!
Тъпото е, че и със затварянето на заложните къщи нещата няма да се оправят. Като има търсене има и предлагане. А още по-тъпото е че съм сигурен в едно - никой от нас няма да си купи техника без да научи от собственика повече от това което гадната продаваща крадена техника измет може да обясни. И извода е че цапцаросани неща купуват такива мушмороци дето не знаят как да ги ползват истински. Абе тъпотияяяяяя.
След емоцията искам да предложа нещо рационално - пичове пишете в кой град се е случила случката, че тъпите копчета няма да обикалят с крадена техника по градовете според мен.
Ваймс, каквото и да ти кажа ще ти е все тая, ама дано се намери нещо.
Крадена техника никога не се продава в града, в която е открадната, нито в съседния.
И мен ме окрадоха миналата година в Ямбол, техниката се появи след 2 дни във Варна, за жалост там я изтървахме. След 7 месеца я открих в София, в една заложна къща, с безценната помощ на един съфорумец, който бе купил обективите ми и ми се обади да си ги взема, след проверка на серийните номера... Евала на такъв човек! На всичкото отгоре не иска да му казвам името - хем честен, хем скромен
На мен до сега успяха само един планински бегач да ми откраднат,но съм 100% сигурен,че има канали за препращане на крадените велосипеди далеч от мястото на кражбата.Предполагам,че и за другата техника е същото.
Колкото до заложните къщи,проверките за произхода на заложените стоки и жестоките санкции ще намалят охотата от приемане на явно крадена стока от страна на собствениците на заложни къщи,но те още са далеч назад явно като приоритет на новото правителство,че много "работа" им оставиха "Другарите"...
Да пишем на Канон, да вградят в апаратите по един чип, който да блокира цялата техника, ако снимащия не натисне копче на дистанционното към апарата. Поне ще ги ограничи малко.
А когато тарашат апартаменти, едно от решенията е мграден сейф в стената. за да го разбият ще им трябва първо време и второ ще се вдигне шум.
Абе да пази Господ.
Не е важно само фокусното разстояние да е над 200 мм, трябва и светлосилата на "обектива" да е възможно най-голяма, което обикновено се реализира чрез по-голям диаметър... :-)