Автор: Skyrider
Дата: 18-08-09 14:33
Днес разбрах за нещо, което ме втрещи и още не мога да си намеря място от яд. Преди около 4-5 дена реших да пусна снимка в сайта 1x.com.Пуснах тази снимка:
https://photo-forum.net/i/1052377
"Танцьорки", Провадия, правена на Крепост Овеч (Калето)
След 4 дена чакане, защото разбрах, че снимката първо се удобрява от адмиснистрацията и след това чак се пуска в галериите, получих имейл. В мейл пишеше следното (пускам основното):
"Уважаеми Александров.
Съобщаваме ви, че вашата снимка "Dancers", с код 15... е разгледана от адмиснистрацията на 1x.com, но за съжаление снимката ви се отхвръля. Причина за това е, че вашата снимка НЕ Е АВТОРСКА, тя съдържа текст, който е недупостим за нашия сайт"
Явно става въпрос за текста "Aleksandroff", който бях сложил в долния ляв ъгъл на снимката, за да си запазя все пак авторството.
И продължава:
"В нашия сайт не е допустимо да се качват неавторски снимки, или ако такива бъдат качени посочете нейния истински автор или се помъчете да го прикриете по-добре"
На това място вече бах червен като домат от яд и зверски бесен, смяйтаки да им върна мейл с един куп псувни + оригинала на снимката в оригиналната резолюция, такава каквато е от фотоапарата, преработения оригинал, относо в ориг. резулюция, няколкото ми опита преди да я докарам до крайния резултат и отново крайния, който е крупнат от цялата снимка, защото на оригинала, около танцьорките се вижда публика. Тогава прочетох следното:
"Този имейл е автомачен, моля не му отговаряйте. Администрацията не е длъжва да изслушва ваши неодобрения, моля не успорвайте решенията й. Но все пак Ви благодарим че използвате нашия сайт 1x.com за показване на фотографии."
След това вече не можах да си намеря място. Не мога да се защитя и нищо не мога да направя. Снимката ми още стои в профила, но ще я изтрия от тоя сайт. Това е че снимката си напълно моя, и който се съмнява ПАЗЯ СИ ОРИГИНАЛИТЕ и всички етапи от преработката преди я пусна и тук за оценяване. Да не говорим, че имам още един куп свиделите, които са били с мене и знаят, че аз съм правил въпросната снимка и че тя е моя. Но предполагам че след като имам оригинала, няма смисъл от други свидетели.
Не мога да разбера от къде на къде те ще ми казват, и как са стигнали до заключението, че снимката ми не е моя???? Още повече, че това една първите ми сполучливи снимки и имам още куп снимки от въпросното събитие проведено есента в град Провадия, на Крепост Овеч.
Повече надали ще кача снимка в онзи сайт - 1x.com. Много ми е интересно като не е моя снимката, кой според тях е автора??? Syrider/Aleksandroff - като и под двата ника се крие моето име: Ивайло Александров - 20 годишен аматьор от Провадия!
|
|