Автор: d_ave
Дата: 03-08-09 22:51
Струва ми се, че предизвиках доста по-бурна реакция отколкото исках - темата не е за да недоволствам против ИДС, просто исках да споделя, че само със синята гаранция на Сигма нищо не става - трябва и документ за покупка!
Относно сигмата - нито обектива е мой, нито тялото - явно лошия ми късмет е, че правя услуга на колега, който е в турция в момента и който каза, че преди е носил за калибрация обектив с гаранция от Вип трейдинг в ИДС и са му го калибрирали безплатно. дали са верни е друг въпрос, сега след цялото това нещо започвам силно да се съмнявам. Мен не ме грее, в крайна сметка няма да плащам аз калибрацията. а защо няма касова бележка се разбра в крайна сметка - обектива е купен когато "вип трейдинг са разпродавали последните бройки сигми" - сами си правете изводи как е внесен, аз вече си ги направих, ама по-късно отколкото трябваше!
Светльо, как бе човек, как да не съм ти я носил, днес по обед идвах, изчаках до към 2 и 10 и след няколко опита още не беше доволен и се разбрахме да оставя тялото и обектива и да мина утре. дори звънях следобяд да кажеш дали е готов. не ме разбирай погрешно, калибрацията си е прецизна работа и си заслужава парите. в крайна сметка ти си си в правото, щом трябват такива документи, значи трябват и това е. не съм пуснал темата за да недоволствам против това, както виждаш в началото започвам с препратка към друга тема, в която няколко човека казаха, че са занесли само синята гаранция и всичко е било ОК. пуснал съм я за да имат предвид хората, имащи "една година международна гаранция", че това не им е само синьото листче, ами трябват и други документи. ти самия днес като ми обясняваше защо не важи ми каза, че си поемал гаранцията на хора, купили обективи от чужбина, но имащи касова бележка и други документи, с които да можеш да е отчетеш.
стремя се максимално да изясня случая, за да разберете защо съм пуснал темата и какво искам да кажа с нея. колко обектива се продават в базара, за които пише, че са в гаранция? Колко от вас сте купували обективи в гаранция и колко сте получавали нещо в допълнение към официалната гаранция? сега като се разрових, тялото ми плюс два от обективите, купувани от базара, имат гаранция, но нищо друго, дори на единия международната гаранция не е попълнена. след тая случка вече ще гледам малко по-внимателно какво точно има към тая гаранция. ами ако ставаше въпрос за повреден обектив, купен преди няколко месеца? Светльо си е напълно в правото да ми поиска въпросните документи, нали в крайна сметка и на него трябва някой да му покрие разходите. и какво става тогава - пия една студена вода и си плащам ремонта, защото не съм бил достатъчно наблюдателен, когато съм купувал нещото. за да няма повече такива случаи се надявам повече народ да прочете темата и да се усетят хората, че колкото и да сме потребители и да сме в правото си, в крайна сметка си има изисквания и към нас и ако не ги спазваме си носим последствията.
надявам се разбрахте какво имах предвид с пускането на темата и се надявам цялото това нещо да не навреди на отношенията ми със Светльо - за него само добри думи мога да кажа, днес като го видях какво старание влагаше за да направи всичко както трябва само мога да кажа евалата!
това е от мен, ако имате нужда от повече разяснения кажете, ще се постарая да съм максимално точен!
|
|