Автор: matasel
Дата: 30-06-09 13:34
Здравейте,
Тоя "МариЯн" да не съм аз - щото аз съм "Мариан", ама някои дори ме пишат МарЯн, че е по-кратко.
Както и да е, ако все пак съм аз, благодаря за оценката, която между другото е голямо признание за Мария(а)н, щото Мариа(я)н за последно и единствено е снимал сватба на познати, които вече имат син студент, т.е. преди има няма 20-на години (Иначе съм снимал много свадби и най вече медени месеци на водни кончета, ама това не се брои). На всичкото отгоре тогава снимах с две Практики - едната моя (с диапозитив) и другата на роднини на булката (с негатив). Та "роднинската" Практика беше с кожен калъф, на който основата, на която се завива тялото се държеше на няколко шева и когато пуснех апарата, той се обръщаше обратно и обективът му ми опираше в корема . От където и да го погледнеш беше незабравим спомен иии ... голяма мъка за мен и сеир за гостите на свадбата. По време на цялата сватба обаче, както и доста време след това, роднините - собственици на Практиката, отнасяха голяма критика от друг техен роднина за тази тяхна немърливост към прецизната техника. Та ще взема да им поискам снимките и диапозитивите, че да си ги припомня и да видя дали съм се развил от тогава. Пропуснах да кажа, че всички снимки са правени с твърди (тогава май такова понятие все още не беше известно) обективи или както още май им викат "праймове", ама се страхувам да не объркам нещо в терминологията, че Оня Преподобния Праведник от Варна ще ме направи на пастет.
И в заклюяение ще кажа, че и на сватбата на Рони и на бат Петьо снимах с твърди обективи и то не за друго, а защото не бях получил обектива с 300 (триста) пъти промяна на фокусното разстояние (не е 300х зум) и камерата за него. И тук държа да отбележа, че ако Същият Преподобен Праведник от Варна не беше ме светнал преди доста време, че такъв обектив (30Х) съществува на Земята, то и до днес щях да съм си в заблуждение и да снимам само с твърди стъкла.
Между другото защо няма емотикони за твъди и меки стъкла?
|
|