Автор: nacho1
Дата: 27-06-09 14:03
Ами значи любител съм и снимам главно за собствено удоволствие. Преди близо 2 седмици ходих на зонално състезание по художествена гимнастика в Пловдив най-вече заради дъщеря ми, която е на 5г и тренира в същият клуб, но е малка и беше само зрител. Изчел съм доста мнения и членове от закона за правата и задълженията при снимане, но въпреки това ми убягва решението как най-добранамерено да постъпя в следната ситуация:
Наснимах около 150 снимки на гореспоменатото състезание като никой не ми направи забележка, че снимам с ДСЛР-а, освен малко по странните погледи на някой от присъстващите роднини на участничките. Прибрах се с нагласата да направя слайшоу със снимките и да подаря по 1 копие на участничките (5) от нашият отбор за спомен от събитието, но никъде не съм изписъл имена или контактна информация. Никога не съм си представял, че може така да се кефя на спортно събитие и сега ме обзема идеята да го постна на няколко места в нета. И следва чуденката ми как трябва да постъпя най-удачно ? Трябва ли да искам да ми подписват разни документи, че са съгласни да ги поствам или мога само гласно да им поискам разрешение ? Въпросът ми е провокиран най-вече от отчуждението на хората да подписват документи, които точно и ясно определят правата и задълженията им. На подобно събитие няма как да няма снимка и на треньорката и други вземащи участие в събитието - ако трябва да съм коректен значи и от тях трябва да вземам разрешение, така ли ? А, бе, изобщо колкото повече се замислям за коректност толкова повече питанки изникват в главата ми , но не бих си позволил да правя нещо против волята им.
.... а и как пък се описват снимките на които точно ти предоставят разрешение за постване в нета или публикуването им ??
|
|