Автор: danihell
Дата: 16-06-09 20:54
Здравейте! Казвам се Даниел и съм абсолютен нууб в света на фотографията. Ама съвсем абсолютен:)! Щракал съм естествено насам натам с автоматични настройки, без да зная кое как и защо става. Бих искал да се запозная по-подробно с фотографията и да се науча да снимам и се надявам да намеря много полезна информация и интересни неща във форума. Обещавам да не спамя много и да си проверявам в търсачака на форума и в гугъл преди да питам:). Та взех си канон г10, предполагам по-нататък ще мога да преценя дали съм избрал правилен апарат за начало. Идеята ми беше да взема нещо, с което да мога да продължа да си щракам:), но и да ми даде възможност да понауча нещо. В момента изгризвам ръководството, определено, ще трябва да си намеря литератува, защото има доста неща, които не разбирам. На доста места пише, че се препоръчва да се снима със статив и останах с впечатление, че трябва да му взема. В един магазин ми препоръчаха Velbon Maxi-347GB за него. Разрових се из нета, посетих и страницата им, но не можах да разбера много информацията там, която не беше много. Направи ми впечатление, че има и подобни, поне на мен така ми изглежда, стативи, които са доста по-евтини, например cx-440, на същата марка. Та искам да попитам за мнения относно стативите, защо единия е почти 3 пъти по-скъп и дали е по-добре да взема него. Виждам, че единия е трипозиционен, а другия четири, което също не ми говори нищо. Надявам се на отговори от ваша страна, поздрави!
|
|