Автор: drkskwlkr
Дата: 31-05-09 22:37
Lafera написа:
> Продавачите общо взето гледат да си изкарат 50% от цената на продукта като
> нов, а оттам нататък добре дошло.
Човеко, продавачите нищо не гледат, от тях не зависи абсолютно нищо (е, освен колко кадърно ще си напишат обявата, че повече хора да поискат да bid-ват, или ако сложат някаква неадекватно висока reserve price).
Виждал съм неща да се продадат евтино (моята камера 50D я купих от ebay.co.uk януари и ми излезе 1700 лева с доставката, беше на 200 снимки), както и по-скъпо отколкото нови, когато страстите на купувачите се разгорят.
Абсолютно си прав, че няма защо да се гледат междинните цени на търговете, а е важен крайният резултат, интересното на един търг е в последните минути.
По лични наблюдения, търгове, които свършват късно петък вечер, в събота или в неделя, някак си приключват с малко по-ниски цени (това го говоря отново в контекста на фото техниката). Все пак говоря за купени десетина артикула, така че горното може и да не е валидно твърдение.
Не съм ползвал новата услуга на Еконт, но виждам в нея един единствен сериозен недостатък, ако се купуват употребявани продукти - кой се наема да инспектира продукта при доставянето му в офиса на Еконт в Англия?
|
|