Автор: gam3ra
Дата: 26-05-09 22:57
Pentax K-m (K2000) 18-55 DAL KIT
Olympus E-420 14-42 KIT
Или друго до тези пари, втора ръка най-много старият 350D да се вземе с 18-55IS, а Nikon под D80 не са апарати, също така искам тялото да не е голямо, ще го нося по планината. Предимно за пейзажчета ще се използва, като ~28mm приравнени широко са ми добре, не ми се дават още толкова пари за обектив, пък и не ми трябва теле-зуум, най-много една сигмичка 70-300 да се вземе, че и някакво макро да има...
Пентакса ми хареса много - стабилизация в тялото, много добър китов обектив, хубава 10MP матрица, шума е на доста ниско ниво до ISO800, гледам има обективчета за него по магазините на прилични цени, хубав визьор, малко тяло...
E-420 - няма стабилизация (Е-5х0 има, но не ми харесва като за размерите си), китовия е също добър, матрицата му е малка обаче и шуми повечко, динамиката е поне 2пъти по-ниска, формата на снимката е по-квадратен заради 4/3 матрицата, визьора съответно е малък... и единствения му плюс е, че е мъник, макар че само по дебелина е по-малък от Pentax-а, а това няма много да ми помогне, като закача обектива отпред ще си е все голем апарат и няма да има голямо значение... А и има Live View, което не знам дали ще използвам.
Вие сте Предложете и нещо друго, какво да заглеждам и като втора употреба, за до 1000лв тяло + обектив, широк.
|
|