Автор: batzeto
Дата: 15-05-09 05:11
И аз супер-много на кратко ще споделя мнение по въпроса.
Както се каза по-горе нищо не ти пречи да напишеш в митническата декларацийка (и без това си 3 часа по-рано ан летището преди самолетния полет) какво изнасяш, като отварям две скобки тук:
1. задължително пишеш и други продукти, които възнамеряваш да си закупиш от САЩ при престоя ти там, дали това ще е ново тяло, обектив, лаптоп... никой не ти проверява какво всъщност носиш, просто го опиши като марка, пример:
фотоапарат Никон, обектив Никор, преносим компютър дел... не е нужно да изпадаш в подробности и спецификации, а иначе е напълно вярно, че чичкото митничар ще огради всичко, което напишеш, но няма и да провери това, което носиш... най-малкото, защото нещата може да си ги оставил в големия багаж, а ти минаваш при него след като този багаж вече не е в теб!
Т.е. нека той си огражда, ти просто полълни всичко, което възнамеряваш да си купиш от там + това, което на практика носиш!
2. на връщане в БГ никой няма да ти гледа митническата декларация, не за друго ами защото директен полет от САЩ до БГ още няма! Това, което казвам е, че винаги летиш през европейски град, който ти се явява междинна спирка, а сега като членки на ЕС не дължим такова обмитяване, т.е. винаги можеш да си купиш продуктите от безмитната зона на всяко европейско летище или ако си имал и престой дори от самия град. Така, че смело напред! За твоя сигурност си пусни декларацииката, но да знаеш, че проблеми за това няма да имаш.
Аз като се прибрах преди 2 месеца митническия служител в БГ нестига, че не ме погледна минавайки с един сак с технока и спътници :) ами продължи да си клати краката и да си чете вестник "24 часа" без да обърне внимание дори кой полет от къде пристига.
Задължително само слагаш всичко най-скъпо и ценно само в ръчния багаж,а това че е до 8кг лимит, не му се връзвай! Имам над 25 полета и никъде никой не ми е мерил ръчния багаж, само гледай да можеш да го носиш ;)
За филмите не знам какви ги говорите, но лично аз съм пренасял няколко пъти 100 исо и никога не съм вадил (от ръчния), всички са невредими. Също не знам от къде излезе това със специалноте лаборатории с химикали за проявяване, но в Балтимор (съшо близо до Вашингтон, където ти отиваш) съм носил филми в 2-3 различни студия в молове и винаги са ми свършвали работа.
Успех ти желая, много снимков материал и весело лято в страната... на (не)ограничените ;)
После да показваш кадри, там не е като да няма...и до там
|
|