Автор: IDA
Дата: 12-05-09 12:36
Откакто снимам цифрово, заедно с оригиналната батерия, ползвам и ментета и съм много доволен. Ама моите са много добри и най-удивителното е, че вече три пъти ми се случва, с ментето апаратът да прави повече кадри, отколкото с оригинала. По разни сайтове съм чел, че в редки случаи, батерия лошо менте може да те остави без ток в критична ситуация. Затова винаги си носи 1-2 допълнителни заредени батерии и ги сменяй винаги, когато ползваната за момента батерия се разреди до отказ на апарата. Чак тогава я зареждай! Дозареждането на частично разредена батерия скъсява както капацитета, така и живота и.
ТРЯБВА ДА ВНИМАВАШ САМО В СЛЕДНИЯ СЛУЧАЙ (важи както за ментета, така и за оригинални батерии):
Не оставяй разредена или полупразна батерия в апарата за дълго време (месец и повече). Винаги има някакъв малък ток на утечка, който може да разреди батерията до нула. Това силно ще скъси живота и ще намали капацитета и, а ако попаднеш на особено нискокачествено менте, може и да ти изтече в апарата и да го съсипе напълно! Това е принцип, който важи за всякакъв вид батерии и всякакъв вид устройства, работещи на батерии.
Ако месеци наред не снимаш, винаги изваждай батерията от апарата, зареждай я до около 30% от капацитета и я съхранявай извън него. Така максимално дълго ще ти служи.
|
|