Автор: ivodam
Дата: 26-04-09 08:40
Аз съм си много доволен от кюнеца на 600 мм и не го давам и за царската дъщеря. Използвам го само от опора - от статив или от прозореца на колата, като второто е много компромисно и както дойде. Имах 300 на 2.8, прекрасен обектив, но е късичък за наште работи. Нещата тръгват от 600 нагоре всъщност, затова колегите и търсят различни варанти със Сигма на 800 мм. Аз съм много впечатлен от резултатите на Канон 800 мм с двоен конвертор и при положение, че вече може да се получи фокус и на 5.6 с двоен през ЛВ-то, това си става една задължителна инвестиция в бъдещето.
Аз не съм си задавал въпроса какво ми трябва точно по този начин като в тази тема, защото постепенни минах през нещата едно след друго, тествах ги всичките, и когато си поръчвах шестстотинтака, знаех точно къде и как ще го използвам.
По принцип с този обектив е препоръчително използването на два статива - един по-масивен, аз използвам автоматичния на Манфрото, с видеоглава, това за теглото са глупости - птичарите, които познавам, са хора високи минимум 1,90 и яки копеленца (има едно изключение, малко по-нисичък, ама и той - яко копеленце ) - стативът го вадя от колата, разпъвам го и обективът с апарата кацва отгоре за по-малко от 30 секунди, ако някой иска, да дойде да засича
Вторият статив - нормален статив с коленца, на който се маха колоната и се използва разчекнат при позиция за стрелба по корем. Също видеоглава.
По-големите обективи са важни не само като приближение, добрият подход към ситуацията си остава задължителен, но и дават съвсем друга картина - аз бях много изненадан от къде къде по-добрите цветове и контраст, които дава 600 мм-овият.
Публикацията е редактирана (26-04-09 08:41)
|
|