Автор: d_ave
Дата: 19-04-09 02:00
четки, микрофибър, какво ли не, все ще остави следи. ето и моя съвет:
намираш схема как се сваля. приготвяш си нервите, успокояваш се едно хубаво и го сваляш внимателно с пинсета. внимаваш да го държиш само за ръбовете, не го пипай със ръка или с нещо друго по средата. отиваш на мивката, слагаш една капка пур или нещо подобно, което е за миене на чинии и което разгражда мазнини. леко капваш и хладка вода имного внимателно размазваш само от горната страна сапунения разтвор. изплакваш и повтаряш от другата. след това пускаш силна вода, хващаш го здраво и го държиш докато всичкия сапунен разтвор се отмие. слната вода ще махне прахта, която се е залепила. след като смяташ, че е готово, трябва веднага да издухаш водата с духалка, най-добре да е по-силна. не трябва да го чакаш да изсъхва само, трябва да издухаш останалите капки. леко подсушаваш и със сешоар и си готов. точно преди да го сложиш може пак да го обдухаш, за да няма останали косъмчета. не го бърши с четки, кърпички или подобни - твърдите частици прах ще го надраскат.
при мен се наложи миене поради това, че бях решил да го сменя с микропризмен екран. е, микропризмата не ми хареса и върнах стария, но по него се беше налепило адски много прах. с духалката не излезе, а и без да искам го пипнах и му останах част от отпечатък:) сега след миенето матовото стъкло е като ново, няма нито една прашинка, няма следи от миенето, няма нищо:)
само да кажа, че операцията е доста рискова, ако не си сигурен какво правиш, не се захващай. аз винаги съм бил сръчен в ръцете и разглобяването/сглобяването на разни неща, за това и реших да се пробвам. въпреки това преди да се захвана проверих колко струва и дали има налично ново матово стъкло при Зантекс, така че... сам си поемаш риска:) ама чувството след като си си свършил сам работата е доста яко, да знаеш:)
|
|