Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 За Pentax K10D Grand Prix и разликите с Pentax K10D
Автор: zaiko   
Дата:   10-04-09 11:53

Привет,

Спомням си, когато излезе този вариант на К10Д, как започна редовното плюене, че нямало смисъл само от разни цветове и дрънкулки, че това дефакто не е ъпгрейд и т.н.

Много пъти обаче съм слушал разни коментари от притежатели на К10Д, че огледалото шляпало много шумно, дрънчало, връщало се бавно и т.н. И ми беше странно, че аз нямам такива впечатления. Още по-странно ми стана, когато един приятел, който тогава снимаше с Канон 40Д каза удивено, цитирам: "Баси колко тихо ти щрака апарата!", на което изказване аз естествено се изсмях [smilie18]. В интерес на истината, шляпането на 40Д наистина беше по-силно от това на моя, но огледалото беше с една идея по-пъргаво.

Та, на едно събиране на Пентакс форума пробвах 3-4 "нормални" К10-ки. В едната ръка K10D GP, в другата - "нормално" K10D. Режим М, скорост 1/125, ръчен фокус. Натискам спусъка едновременно и...

- огледалото на K10D Grand Prix шляпаше доста по-тихо и глухо, не така дрънчащо като при K10D.
- времето за връщане на огледалото при K10D Grand Prix беше почти 2 пъти по-малко от това при K10D.

Това ще стане пълен тест, ако го направя на видео, но в момента нямам време...

Явно обаче Пентакс са вкарали част от механизмите на К20Д в тази разновидност на К10Д. Иначе аз и за шума и АФ-то имам разни впечатления, но там разликите не са чак двойни, затова ще си замълча [cool]

Само споделям впечатления [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: dau   
Дата:   10-04-09 11:58

е GP не е само с променени цветове... то е ясно че са пипнали някои работи... лошо е че не са го описали официално...

Re: За Pentax K10D Grand Prix и разликите с Pentax K10D
Автор: peterst   
Дата:   10-04-09 11:58

кво, да не продаваш гранприто та му правиш реклама? петък е, няма да ти хванат вяра хората [smilie5]

Re:
Дата:   10-04-09 12:01

Хихихи [smilie18] Естествено, едно добре направено видео ще качи цената на моето скъпоценно телце... Но още няма изгледи да продавам, така че спокойно, в момента е САМО МОЕ!

[smilie18]

Дата:   10-04-09 12:04

dau, между другото, тази "практика" на Пентакс честно казано даже ме кефи. Говоря за "скриване" на разни фукнционалности и ъпгрейди. С повечето ъпгрейди на фърмуера е така - уж оправят 1-2 малки неща, а дефакто промените са доста повече. Или, както е в моя случай - уж само цветове и ремък примерно, както и това, че идва с инсталиран 1.30 фърм, явно има и разлики в хардуера. Удоволствието да го откриеш сам е... [smilie8] [beer]

Дата:   10-04-09 12:08

и я дай за фокуса :) цепи ли косъма? :)))

рисунка на сцепен косъм от к10д гранпри:

http://renai.kicks-ass.net/pics/ff/k10dgp_cepi_kosmi.jpg

Автор: dreamer   
Дата:   10-04-09 12:12

Зайко, ако искаш да ти дам моднатия фърм за К10 да видиш за кво става дума, ама на гранд-при не знам дали ще стане щото е с друг хардуер :) Цитирам: "Явно обаче Пентакс са вкарали част от механизмите на К20Д в тази разновидност на К10Д"

Публикацията е редактирана (10-04-09 12:14)

Re:
Дата:   10-04-09 12:15

Сънчо, ти ли си го модвал?

Автор: dreamer   
Дата:   10-04-09 12:19

Аз съм dreamer бре не съм sandman :)
Верно да не си решил да продаваш "КАФЯВИЯ"? К30Д ще дойде тая година :)

Автор: onondaga   
Дата:   10-04-09 12:23

zaiko написа:

> - времето за връщане на огледалото при K10D Grand Prix беше
> почти 2 пъти по-малко от това при K10D.

Лол...това как го измерихте...на ухо ли [smilie18] ... то това огледало се затваря за части от секундата ... как усети че другото се е затворило за: част-от-секундата/2

Дата:   10-04-09 12:25

к10д джи пи [smilie5]

Автор: darksorrow   
Дата:   10-04-09 12:37

Това ще стане пълен тест, ако го направя на видео, но в момента нямам време...

защо, в момента дори "някакъв" тест ли го наричаш? [smilie5]

а - и естествено, че к10гп не е по никакъв начин ъпгрейд на к10, това наистина ли някой изобщо го твърди? [smilie8]

Публикацията е редактирана (10-04-09 12:41)

Дата:   10-04-09 13:03

някой да каже как е новия фърм за к20д. дочух, че аф-то вече стигнало скоростта на истдл и вече ставало за снимане [smilie21] може да ъпгрейднем скоро [smilie5]

Публикацията е редактирана (10-04-09 13:04)

Дата:   10-04-09 13:07

а най-бързо аф от пентакско тяло съм виждал само от това:

http://renai.kicks-ass.net/pics/lens/mz5/mz5_77_1.jpg

Re:
Автор: dau   
Дата:   10-04-09 13:19

Зайко викаш, трябва ти фикс на нещо като фърмуерен ъпдейт, излиза нова версия, не пише че оправя твоя проблем, само някакви малки глупости, ти не си го теглиш, обаче то чудо... то оправяло твоя грозен и насран бъг, само че никъде не го споменавали... ама какъв кеф е да го откриеш сам [smilie18] [smilie18] [smilie18] евала пен, евала такс [smilie24] [ezik] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [beer] [shtrak] [thankyou]

Автор: Vasil_TP   
Дата:   10-04-09 13:33

peterst, то го цепи, но схемата дето си дал е за другите марки, Pentax го цепи но по дължината[smile] [shtrak]

Дата:   10-04-09 13:48

dau, аз грозен и насран бъг нямам бре [smilie18] Ако на това казваш проблем - ОК [ezik]

onondaga, ти разлика между скорост на затвора и на огледалото правиш ли [cool] Май не...

Както и да е, доста хора знаят, че съм прав [beer]

Дарки, не е тест викаш, а? Сигурно като чуеш никон д300 и пентакс к100д как щракат, пак няма да можеш да различиш кой кой е? Нали не е тест [ezik] [smilie18]

Дата:   10-04-09 13:51

абе... ок, щом си рекъл, така да е. [smilie5]

Публикацията е редактирана (10-04-09 13:51)

Дата:   10-04-09 13:59

peterst, Z1p не е ли бРъз?

Дата:   10-04-09 14:48

нямам з1п, а и не ми трябва. казвам, че това тяло модел 1995-та има по-бърз автофокус от всички дслр-и на пентакс, включително к20д, който викат в последният ъпдейт едва успявал да се доближи до истдл-а по скорост и точност на аф [smilie5]

Дата:   10-04-09 14:51

Да, щото istDL е светкавичен [smilie18]

Дата:   10-04-09 14:55

заек, ЕДИНСТВЕНИЯТ Пентакс, с който не съм имал драми с фокуса, е ДЛ. три к10тки (я кажи за твоята по тоя повод как е кат' точност [smilie5] ), дето съм мотал са имали драми, к-м на едно приятелче прави същите мизерии и въобще... да.

ДЛ си беше железен и единственото ми тяло преди петака, от което не съм имал никакви оплаквания в това отношение.

Re:
Дата:   10-04-09 15:01

С моята нямам никакви грижи, веднъж само ходи на профилактика от много мятане по баирите. Нито като скорост, нито като точност имам оплаквания.

Дата:   10-04-09 15:04

петъчни шеги хихихи

давай зайко! никакви грижи значи ахахахахахахаха ти имаш най-уникалната десятка бе, как можах да се усъмня [smilie21] [smilie21] [smilie21]

Дата:   10-04-09 15:05

А и петерст говори за СКОРОСТ! Точно в скоростта К10Д и К20Д трепят, най-вече заради батерията. Да не говорим за следящ фокус, лаг и т.н....

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: