Пейзаж на Плана - Снимай с Фото Форум - отразяване

15.09.2020 y.
Пейзаж на Плана - Снимай с Фото Форум - отразяване

Радваме се, че "Пейзаж на Плана" част от "Снимай с Фото Форум" приключи с усмивки и много нови знания за създаването на астрофотография и фотографиране на нощно небе и Млечния път. Събитието беше в две части: теоритична и практическа.

Всичко това беше възможно с помощта на нашия лектор - Александър Александров - sandart, от който успяхме да научим как да настройваме фотоапаратите си за снимане на нощно небе, нощни пейзажи и астрофотография. Той сподели своя опит за това как да постигнем качествени изображения, с техниката, с която разполагаме, как да подчертаем Mлечнiq път, колко е важно да сме на правилното място в точното време и как да определим в коя част и посока от небето какво да очакваме да се появи като сме предварително подготвени. Разбира се, той ни сподели и най-често срещаните грешки, които допускат хората когато снимат нощно небе.

Благодарим на Dynaphos за предоставените стативи, които помогнаха да бъдем непоклатими по време на снимки и да запечатим нашите звездни пейзажи.

Благодарим за отдадеността на лектора, ентусиазма и положителното настроение на участниците. Тук можете да разгледате backstage кадри от събитието, както и да качите снимки във фийда.

Нямаме търпение да се видим отново. Очаквайте скоро информация за още събития "Снимай с Фото Форум". За по-запалените и тези, които искат да получат по-задълбочени фотографски знания и умения Фото Форум възобновява традицията да ви предлага курсове за начинаещи тази есен. Ще можете да видите повече информация за курсовете съвсем скоро следващите дни.

А най-желаното събитие за тази година, а именно Фото Форум фест 2020, е вече факт. Нека се гмурнем в дълбините на фотографията. В момента работим по програмата и добавяме интересни лекции, практически упражнения и уъркшопове.

Регистрационната форма е отворена. Тук можете да намерите информация за програмата на Фото Форум Фест 2020.

 

Calibration scale

Do you see all degrees clearly? If not, calibrate your monitor.