Фотографски конкурси "Нощ над града" и "Една нощ в Пловдив" 2009

03.09.2009 y.
Фотографски конкурси "Нощ над града" и "Една нощ в Пловдив" 2009

Организаторите на „Нощ на музеите и галериите – Пловдив 2009” и ФОТО ФОРУМ обявяват фотоконкурси на тема: 

„Нощ над града”

Конкурсът се провежда от 3 до 30 септември 2009 г. в сайта на Фото Форум. Участниците ще имат възможност за качване на снимки в тематична галерия в периода от 3 до 24 септември, а посетителите на сайта ще могат да оценяват фотографиите с гласуване. Най-атрактивните фотографии ще бъдат отпечатани и изложени по време на самата Нощ на музеите и галериите на 2 октомври 2009.

Условия зя участие:
1. Перио​д на провеждане:

- качване на снимки 03.09.2009-24.09.2009г
- допълнителен период за гласуване 25.09-30.09.2009г

2. Участници - в конкурса могат да участват всички регистрирани потребители на Фото Форум. Те качват снимките в специално създадената за тази цел галерия според седмичната си квота в сайта.

3. Гласуване - за снимките в конкурса могат да гласуват само потребители, които имат поне 5 снимки с по минимум 20 точки от рейтинг А към 01.09.2009г. ( Целта на това ограничение е да се сведат до минимум манипулациите в гласуването чрез "резервни" и "многократни" регистрации. )

4. Победители - определят се от гласовете на потребителите по рейтинг А.

5. Награди. Присъжда се една награда - Sony DSC-HX1

6. Селекция за изложба - селекцията се прави от организаторите, измежду снимките, преминали определен рейтингов праг, които имат необходимото качество за печат.

7. Допълнителни условия:
- За да бъде допусната снимка в изложбата, тя трябва да отговаря на условията за качествен печат в размер минимум 30х40см
- Победителят е длъжен да представи оригинала на фотографията си с качество годно за печат в размер 30х40см. В случай, че такъв не бъде представен, наградата получава следващия в класирането.
- Хора свързани с Фото Форум, „Нощ на музеите и галериите – Пловдив 2009” и Sony не могат да участват в разпределението на наградите
- При опити за манипулиране на системата за гласуване, участникът ще бъде дисквалифициран.

Избраните фотографии ще бъдат отпечатани и изложени в галерия на Студио 1 на Радио Пловдив на ул."Дондуков" 2, по време на "Нощта на музеите и галериите 2009" - 2.10.2009 г.

 

Една нощ в Пловдив

 

Конкурсът ще се проведе от 2 до 15 октомври 2009, като за целта трябва да бъдат предоставени снимки, направени в самата Нощ на музеите и галериите на 2 октомври 2009, качени във Фото Форум. Участниците ще имат възможност за качване на снимки в тематична галерия, а посетителите на сайта ще могат да оценяват фотографиите с гласуване. 

Важат правилата за гласуване от по-горе обявения конкурс.

Победителите ще бъдат определени с гласуването Рейтинг А на потребителите на сайта на Фото Форум.

Условия зя участие:

Всеки участник има право да качи до 4 фотографии в те,атичната галерия в сайта.

Награди:

Организаторите ще предоставят принтер PIXMA MP800, осигурен от Кантек.

 

Успех на всички участници!

 

Прочети повече в темите във форума: 
Конкурси - "Нощ над града" и "Една нощ в Пловдив"

Линк към галерия тук

 

 

Calibration scale

Do you see all degrees clearly? If not, calibrate your monitor.