Конкурс "Нощен живот"

07.04.2014 y.
Конкурс "Нощен живот"

Здравейте Форумци !Каним Ви да участвате в един конкурс  на Фото Форум и Olympus BG на тема "Нощен живот"
Целта на конкурса  е да бъдат показани интересни моменти, ситуации, сцени и т.н. от живота около нас в тъмната част на денонощието. Бъдете креативни, не се ограничвайте само с нощни пейзажи. Снимайте нощни портрети, улични сцени, репортаж, живота в нощни заведения и т.н.

Правилата:

Конкурсът ще протече на два етапа и ще завърши с изложба. 
В първия етап, до края на месец май, всеки ще може да публикува снимки по темата в специална конкурсна галерия. След гласуване от потребителите ще бъдат определени 5 победители в първия етап (с най-висок рейтинг от три снимки) , на които ще бъдат предоставени фотоапарати Olympus OM-D M10 с комплект обективи. С тези фотоапарати те ще трябва да осъществят своеобразен дуел по темата за период от 10 дни. Ще трябва да се представят и оригиналните RAW файлове, за да е сигурно, че снимките не са заснети в друг период или с друга техника. Всеки ще може да участва с по 10 кадъра. Тези финални 50 снимки също ще бъдат подложени на гласуване във Фото Форум в специална галерия при пълна анонимност на авторите и така ще бъдат определени победителите (отново чрез сбора на точките от най-рейтинговите им 3 снимки).
 

1. Период на провеждане на първи етап:

Качване на снимки 07.04 - 31.05.2014 г.
- Допълнителен период за гласуване 01.06.2014 г. - 10.06.2014 г.

 

2. Период на провеждане на втори етап: 

 

- Снимане 11.06 - 20.06.2014 г.

- Гласуване 20.06 - 05.07.2014 г.

 

3. Участници - в конкурса могат да участват всички регистрирани потребители на Фото Форум. Те качват снимките в специално създадената за тази цел галерия според седмичната си квота в сайта.

4. Гласуване - за снимките в конкурса могат да гласуват само потребители, които имат поне 5 снимки с по минимум 30 точки от рейтинг А към 01.04.2014 г. Целта на това ограничение е да се сведат до минимум манипулациите в гласуването чрез "резервни" и "многократни" регистрации.

5. Победители - определят се от гласовете на потребителите по рейтинг А като се сумират точките от 3 фотографии на съответния потребител.

6. Награди - На победителят във втори етап се присъжда първа награда Olympus E-M10 с обектив 14-42 EZ.   За останалите 4 места  - професионални фото раници

 

7. Селекция за изложба - селекцията се прави от организаторите, между снимките, преминали определен рейтингов праг от първи и втори етап.

8. Допълнителни условия:

- Не се допуска участието на снимки, които вече са показвани в сайта Фото Форум.
- За да бъде допусната снимка в изложбата, тя трябва да отговаря на условията за качествен печат в размер минимум 20х30 см.
- Победителите са длъжни да представят оригинала на фотографията си с качество годно за печат в размер 20х30 см, както и да покажат оригиналния RAW файл. В случай, че такъв не бъде представен, наградата получава следващия в класирането.
- Един потребител не може да вземе повече от една награда. Ако примерно участник в конкурса има снимки на 1-во и 2-ро място, то той получава само първа награда, а втора се присъжда на следващия в класирането.
- Организаторите и хора свързани с организаторите могат да качват снимки, но не могат да участват в разпределението на наградите.
- При опити за манипулиране на системата за гласуване, участникът ще бъде дисквалифициран.

От екипа на Фото Форум

Линк към награждаването тук

Линк към  галерията тук

 

 

Calibration scale

Do you see all degrees clearly? If not, calibrate your monitor.