Фотографски конкурс „Manfrotto - Секунда е малко" Здравейте, любители на фотографията!

15.06.2014 y.
Фотографски конкурс „Manfrotto - Секунда е малко"
Здравейте, любители на фотографията!

Здравейте, любители на фотографията!

 

Каним Ви да участвате в един конкурс на Manfrotto с партньорството на Dynaphos и Фото Форум на тема „Manfrotto - Секунда е малко“

 

 

"Секунда е малко", за да си представиш повече! С удължаване времето за експозиция, се откриват възможности за създаване на впечатляващи фотографии. Всяка секунда е от значение, когато времето е едновременно инструмент и обект на изследване. Всяка секунда повече, може да произведе различен и дори неочакван резултат.

 

Грабвайте стативите и дайте време на въображението си! Темата на конкурса предоставя широко поле за изява, особено сега когато лятото е в разгара си. Обекти на вашето внимание, могат да бъдат необятното звездно небе, планинските и морските пейзажи, пулсът на града, емоциите на хората, взаимодействието между предметите и всичко, което е във вашите фантазии.

 

Период на провеждане:

 

Конкурсът „Manfrotto - Секунда е малко“ ще се проведе в рамките на три месеца, като стартира от 15.06.2014 г. и приключи на 15.09.2014 г. След завършването на фотоконкурса ще бъде представена фотоизложба с най-добрите участвали творби. Снимките ще бъдат разпечатани в размер 60х40 см. Датата на събитиeтo ще бъде обявена допълнително.

 

Условия на конкурса:

 

Участниците във фотоконкурса са длъжни да спазват условията изложени по-долу:

 

Снимките трябва да са направени посредством използване на дълги експозиционни времена - такива, при които не може да се снима от ръка.

 

За участие в конкурса е необходимо да сте регистриран в сайта www.photo-forum.net.

 

Снимките можете да качвате в специално създадената за тази цел галерия – конкурс „Manfrotto - Секунда е малко“ в сайта на Фото Форум съобразно седмичната си квота.

 

С участието си в този конкурс, участникът заявява, че е запознат с правилата му и се съгласява да ги спазва.

 

Снимки, които са били вече публикувани в сайта нямат право да участват в конкурса.

 

Конкурсът не е анонимен и няма възрастови ограничения.

 

Участниците гарантират, че са автори на изображенията, с които участват във фотоконкурса и са носители на авторските права за тях.

 

Необходимо е авторите да имат готовност да ни представят суров файл, негатив, диапозитив или оригиналният файл на фотографията, за да докажат своето авторство.

 

Снимките с рейтинг А над 50 ще бъдат публикувани и в страницата на Dynaphos във Facebook, всеки месец фотографията събрала най-висок рейтинг във Facebook ще получи поощрителна награда. http://dynaphos.com/product.php?c=14&sc=252&id=2286

 

Организаторите нямат право да предоставят снимките на други страни без съгласието на автора.

 

Организаторите могат да пускат снимки в конкурса, но не могат да участват в разпределението на наградите.

 

Снимки, които не отговарят на условията на фотоконкурса, няма да бъдат разглеждани от журито, също няма да бъде взет под внимание техния рейтинг.

 

Гласуване:

 

За фотографиите в конкурса „Manfrotto - Секунда е малко“ може да гласува всеки потребител на Фото-форум, който има поне 5 снимки с по минимум 30 точки от рейтинг А.

 

Изисквания и механизъм за участие:

 

Всеки автор може да участва с неограничен брой снимки в рамките конкурса. За участие в класирането, авторите трябва да подсигурят файлове с необходимата резолюция за печат с размер 60х40см. Авторите могат да изпращат класираните фотографии след приключване на конкурса на e-mail: konkurs@dynaphos.com

 

Журиране:

 

След приключване на конкурса жури в състав Бони Бонев, Борис Бишков, Владимир Донков, Любомир Сергеев и Темелко Темелков ще избере три фотографии от галерията на конкурса измежду 30-е снимки с най-висок рейтинг. При откриването на фотоизложбата журито ще обяви своя избор (1-во, 2-ро и 3-то място).

 

Награди:

 

1. Manfrotto 055XPRO3 3-секционен статив с трипозиционна глава

2. Manfrotto MK294A3-A0RC2 алуминиев комплект

3. Manfrotto чанта - UNICA V MESSENGER

 

* Всеки месец фотографията събрала най-висок рейтинг в страницата на Dynaphos във Facebook ще получи поощрителна награда Manfrotto PIXI мини статията

Линк към награждаването тук

Линк към галерията тук

 

Calibration scale

Do you see all degrees clearly? If not, calibrate your monitor.