Фото Конкурс "Замразени мигове"

06.10.2014 y.
Фото Конкурс "Замразени мигове"

Здравейте Форумци !

Каним Ви да участвате в един конкурс  на Фото Форум и Sony BG на тема "Замразени мигове"
Тематиката на конкурса е свързана със заснемане на движение и замразяване на бързо движещи се обекти в интересни ситуации. Снимки, които не са по темата ще бъдат отстранявани от конкурсната галерия. Няма да бъдат допускани монтажи и колажи, целта е да се покаже замразен миг в един кадър.

Правилата:

Конкурсът ще протече на два етапа и ще завърши с изложба. 

В първият етап, до 6-ти ноември, всеки ще може да публикува снимки по темата в специална конкурсна галерия. След гласуване от потребителите ще бъдат определени 5 победителя в първият етап ( с най-висок рейтинг от три снимки) , на които ще бъдат предоставени фотоапарати Sony A6000 с комплект обективи. С тези фотоапарати те ще трябва да осъществят своеобразен дуел по темата за период от 10 дни( ще трябва да се представят и оригиналните RAW файлове). Всеки ще може да участва с по 10 кадъра. Тези финални 50 снимки също ще бъдат подложени на гласуване във Фото Форум в специална галерия при пълна анонимност на авторите и така ще бъдат определени победителите( отново с най-висок рейтинг от три снимки на автора).

1. Период на провеждане на първи етап:

Качване на снимки 06.10 - 06.11.2014 г.
- Допълнителен период за гласуване 06.11.2014 г. - 20.11.2014 г.

 

2. Период на провеждане на втори етап: 

 

- Снимане 21.11 - 30.11.2014 г.

- Гласуване 01.12 - 10.12.2014 г.

 

3. Участници - в конкурса могат да участват всички регистрирани потребители на Фото Форум. Те качват снимките в специално създадената за тази цел галерия според седмичната си квота в сайта.

4. Гласуване - за снимките в конкурса могат да гласуват само потребители, които имат поне 5 снимки с по минимум 30 точки от рейтинг А към 06.10.2014 г. Целта на това ограничение е да се сведат до минимум манипулациите в гласуването чрез "резервни" и "многократни" регистрации.

5. Победители - определят се от гласовете на потребителите по рейтинг А като се сумират точките от 3 фотографии на съответния потребител.

6. Награди -

1-ва награда: Sony А6000

http://www.sony.bg/electronics/smeniaemi-obektivi-fotoaparati/ilce-6000-body-kit

Поощрителни награди за 5-мата финалисти: CP-F5 портативно USB зарядно 5000mAh

http://www.sony.bg/electronics/prenosimi-zariadni-ustroistva-za-fotoaparati-sas-smeniaemi-obektivi/cp-f5

 

7. Селекция за изложба - селекцията се прави от организаторите, между снимките, преминали определен рейтингов праг от първи и втори етап.

8. Допълнителни условия:

- Не се допуска участието на снимки, които вече са показвани в сайта Фото Форум.
- За да бъде допусната снимка в изложбата, тя трябва да отговаря на условията за качествен печат в размер минимум 20х30 см.
- Победителите са длъжни да представят оригинала на фотографията си с качество годно за печат в размер 20х30 см, както и да покажат оригиналния RAW файл. В случай, че такъв не бъде представен, наградата получава следващия в класирането.
- Организаторите и хора свързани с организаторите могат да качват снимки, но не могат да участват в разпределението на наградите.
- При опити за манипулиране на системата за гласуване, участникът ще бъде дисквалифициран.

От екипа на Фото Форум

Линк към награждававането тук

Линк към галерия тук

 

Calibration scale

Do you see all degrees clearly? If not, calibrate your monitor.