09
March
2023

„Птиците на България през очите на един поляк“ - изложба

„Птиците на България през очите на един поляк“ - изложба

Каним Ви на фотографска изложба „Птиците на България през очите на един поляк“. Тя ще бъде открита в ЦСИБ, Експозиционна зала на 9 март 2023 г. от 18:00 часа и допълнена с презентация на тема: Как да снимаме птици, представена от автора на снимките, включени в експозицията.

Д-р Мачей Шимански, в ежедневието – Негово превъзходителство, посланик на Република Полша в България, а в свободното си време е любител на природата, но най-вече на птиците, които наблюдава активно вече почти 35 години, снима ги от 2001 година и оттогава не си представя излизане сред природата без фотоапарат. Както той самият подчертава, и в двете области е любител, но има дългогодишен опит и знания, натрупани по време на наблюденията и фотографирането и благодарение на обществената си дейност в полза на птиците.

Бил е зам.-председател на Варшавската орнитологическа секция на Полското зоологическо дружество, представял е репортажи на терен в рамките на телевизионната програма „Animals” на полската държавна телевизия. Автор на редица образователни изложби, негови фотографии са публикувани в природонаучни списания, атласи и определители за птици.

Участва в акции в полза на бързолетите, негови любими фотографски обекти. Презентацията и дискусията, планирани за 9 март 2023 г., дават възможност да сподели своя опит и да чуе споделения опит на участниците в нея.

 

Птиците на България през очите на един поляк

 

Calibration scale

Do you see all degrees clearly? If not, calibrate your monitor.