28
January
2022

Синигери в парка - Снимай с Фото Форум

Синигери в парка - Снимай с Фото Форум

Заповядайте на първото ни отворено практическо фотографско събитие за годината!

За да получавате обновления за наши бъдещи събития и новини се присъединете към Telegram групата ни.

Запазете си датата 29 януари от 12:30 ч. и елате да помръзнем заедно в Борисова градина - София :)
Заедно ще поснимаме и ще научим по нещо ново за снимане на бързодвижещи се обекти. Ще се опитаме да храним от ръка и заснемем тези красиви наши приятелчета синигерите. Те са много бързи и съобразителни, но през зимата имат нужда от храна, за да оцелеят и особено тези в Борисова градина са станали доста доверчиви. Ще опитаме късмета си, както и ще им се полюбуваме. А който успее да заснеме и хубави кадри ще се прибере вкъщи с красив улов.

Водещ на събитието ще е Александър  Петров - sas. Той ще отговаря на въпроси, ще ви напътства и показва как да използваме техниката и да бъдем внимателни с техническите настройки, които определено ще са от значение при снимане на светкавичните малки птички.

Локацията за снимане ще е в горната част на Борисова градина малко над Маймунарника. Преди това ще се съберем между 12:30-12:45 около езерото с лилиите (жабите) и ще отидем заедно до локацията. За да се познаем, ще сложим един статив, за да се виждаме отдалеч. Носете си фотокамерите и обективите.

Настоящото събитие е третото от серия тематични практически събития с Фото Форум.
Участието при това издание е безплатно, но с предварителна регистрация на принципа първи записал се, до запълване на бройките. За да присъствате на събитието, трябва да се регистрирате в нашата форма за записване под текста. Броят на участниците ще бъде ограничен до 20-ина човека, така че бъдете бързи, за да си гарантирате място.

Очаквайте други събития през следващите месеци.

Събитието беше обявено в последния момент, защото този тип снимане на синигерите не може да се осъществи по всяко време, а само при комбинация от фактори, най вече когато има сняг, студ и синигерите нямат лесни начини за намиране на храна.

За по-запалените и тези, които искат да развият по-задълбочени фотографски умения, Фото Форум
ви предлага фотографски курсове за начинаещи като следващия ще стартира през месец март.
Водещият на "Синигери в парка" е част от водещите в курсовете на Фото Форум.

Водеща снимка: Александър Петров - sas

 

Форма за записване

I agree with the Privacy policy
Calibration scale

Do you see all degrees clearly? If not, calibrate your monitor.