Adult content
Login first
 
Title:  

Images of obscureman
Image info
author:
vote:
Gold(4p)
Silver(2p)
Bronze(1p)
Show author(0p)
(Vote after Log in )
category:
album:
Author albums   
date:
moved to "Selected":
02.01.2017 13:47
share
Коментари: Абонирай се (Log in)
more   
rating:
Rating A: 175 / Rating B: 0; Votes: 52; Views: 1262
remake:
There are no remakes for this image.      You can add remake after Log in.
Big size:
No big size image.
EXIF information
Comments
1.
()
ЧНГ! :)))
2.
()
Честита Нова Година !
3.
()
Коментарът е изтрит от автора на снимката. [2017-09-01 21:13:15]
4.
()
Коментарът е изтрит от автора на снимката. [2017-09-01 21:14:08]
5.
()
Коментарът е изтрит от автора на снимката. [2017-09-01 21:13:29]
6.
()
+++++
7.
()
Можем да приемем снимката (според категорията, в която е публикувана) като рекламна. Като такава, очевидно е търсена еротичната провокация в духа на рекламите на Том Форд или Сисли, снимани от Тери Ричардсън. Технически, разбира се, кадърът е далече от тези образци, но вдъхновението и концепцията са недвусмислени. За реклама би могло да се потърси малко по-изявено продуктово позициониране - във въпросните образци се залага на необичайното и неочакваното и по тази логика тук следвеа да се рекламира часовникът. Той би могъл да е на по-преден план и по-детайлно изобразен. (Ако не е той - нищо друго в тоалета на модела не е модно нито достойно за реклама; тогава ще излезе, че се рекламират телесните прелести, а авторът категорично се разграничава от порнографията, не вярвам да са те).

Иначе снимката е добре осветена (дори твърде добре - в стремежа да се минимизират сенките по фона, обектът е твърде равномерно и всестранно осветен, от което малко губи тримерност) и добре композирана (триъгълникът в композицията е определено попадение). Определено кадърът би спечелил от по-остър фокус в някои зони (и малко по-грижлив ретуш - в други). Фотографските достоинства (безспорни) като че ли отстъпват на еротиката, която лесно привлича първосигнални реакции. Нито метафоричните идеи, нито естетиката на кадъра са водили изтритите по-горе коментари. По скоро тяхното внимание се е заковало в едно определено място и мислите им са се затичали (та чак са се препънали) в нежелана посока - парадоксално, посока всъщност планирано провокирана от автора.

Иска ми се да нарека това 'изкуство', за да остане в жанра 'еротично изкуство' - но някак думата не ляга тук на място. А между еротичното изкуство и порнографията границата е безкрайно тънка, като острие на бръснач. И балансирайки по острието, този кадър (като други работи на автора) е стъпил поне с един крак откъм грешната страна на границата...

Респект за смелостта и положените усилия в една трудна и спорна област. Видяната в този сайт продукция, обаче, не обосновава убедително едно надменно отношение към 'плявата' от позицията на висок артист. Може би другаде, други поризведения на автора да дават такова основание.
8.
()
nyamago, големи благодарности за чудесния анализ и коментар! Давам малко повече яснота по кадъра - снимката е с рекламна цел в крайнния си вариант - с други обекти, с цвят, надписи и лого в кадър. По тази причина е в този раздел, но аз просто съм споделил недовършен и обезцветен кадър, без да засягам клиента си, фирми и имена. Затова вероятно присъствието на кадъра в раздела е малко объркващо и не се вижда крайната цел и идея. Грешката е моя - не именувам кадрите и не давам кой знае какви обяснения по тях. Въпреки това благодаря за коментара (с изключение на намека за "надменно отношение", което нямам и "висок артист", какъвто никога не съм претендирал, че съм) :)
9.
()
!!!!
To post a comment you have to Log in.
Feed   RSS | Atom
Subscription   Google
Rating:
Rating:
Rating:
Rating: