photo in category fashion/advertisement
info
9
1343
Rating A: 175 | B: 0 | Votes: 52
От екипа на сайта: Работим по промяна на видимостта на авторите и рейтинг, и въвеждането на 3 дневна пълна анонимност от пускане на снимките. Извиняваме се за възможни странности при визуализацията през това време.
 
Share your thoughts:
9. colorphoto
+0 -0
!!!!
8. Автора
+0 -0
nyamago, големи благодарности за чудесния анализ и коментар! Давам малко повече яснота по кадъра - снимката е с рекламна цел в крайнния си вариант - с други обекти, с цвят, надписи и лого в кадър. По тази причина е в този раздел, но аз просто съм споделил недовършен и обезцветен кадър, без да засягам клиента си, фирми и имена. Затова вероятно присъствието на кадъра в раздела е малко объркващо и не се вижда крайната цел и идея. Грешката е моя - не именувам кадрите и не давам кой знае какви обяснения по тях. Въпреки това благодаря за коментара (с изключение на намека за "надменно отношение", което нямам и "висок артист", какъвто никога не съм претендирал, че съм) :)
7. nyamago
+0 -0
Можем да приемем снимката (според категорията, в която е публикувана) като рекламна. Като такава, очевидно е търсена еротичната провокация в духа на рекламите на Том Форд или Сисли, снимани от Тери Ричардсън. Технически, разбира се, кадърът е далече от тези образци, но вдъхновението и концепцията са недвусмислени. За реклама би могло да се потърси малко по-изявено продуктово позициониране - във въпросните образци се залага на необичайното и неочакваното и по тази логика тук следвеа да се рекламира часовникът. Той би могъл да е на по-преден план и по-детайлно изобразен. (Ако не е той - нищо друго в тоалета на модела не е модно нито достойно за реклама; тогава ще излезе, че се рекламират телесните прелести, а авторът категорично се разграничава от порнографията, не вярвам да са те).

Иначе снимката е добре осветена (дори твърде добре - в стремежа да се минимизират сенките по фона, обектът е твърде равномерно и всестранно осветен, от което малко губи тримерност) и добре композирана (триъгълникът в композицията е определено попадение). Определено кадърът би спечелил от по-остър фокус в някои зони (и малко по-грижлив ретуш - в други). Фотографските достоинства (безспорни) като че ли отстъпват на еротиката, която лесно привлича първосигнални реакции. Нито метафоричните идеи, нито естетиката на кадъра са водили изтритите по-горе коментари. По скоро тяхното внимание се е заковало в едно определено място и мислите им са се затичали (та чак са се препънали) в нежелана посока - парадоксално, посока всъщност планирано провокирана от автора.

Иска ми се да нарека това 'изкуство', за да остане в жанра 'еротично изкуство' - но някак думата не ляга тук на място. А между еротичното изкуство и порнографията границата е безкрайно тънка, като острие на бръснач. И балансирайки по острието, този кадър (като други работи на автора) е стъпил поне с един крак откъм грешната страна на границата...

Респект за смелостта и положените усилия в една трудна и спорна област. Видяната в този сайт продукция, обаче, не обосновава убедително едно надменно отношение към 'плявата' от позицията на висок артист. Може би другаде, други поризведения на автора да дават такова основание.
6. LUBOMIRHRISTOV
+0 -0
+++++
5. BEYA
+0 -0
Коментарът е изтрит от автора на снимката. [2017-09-01 21:13:29]
4. navinavi
+0 -0
Коментарът е изтрит от автора на снимката. [2017-09-01 21:14:08]
3. baddimo
+0 -0
Коментарът е изтрит от автора на снимката. [2017-09-01 21:13:15]
2. GOTINGOTIN
+0 -0
Честита Нова Година !
1. vladimir12
+0 -0
ЧНГ! :)))
Снимки на obscureman
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tags:
Още снимки от рейтинга
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Лиценз
© Всички права запазени.
Подай сигнал
32 потребителя следят автора