Автор: i_v
Дата: 13-04-16 10:05
По принцип винаги има възможност, ако вирусът не си е свършил работата до край, или поне имаше до преди около година, но има много варианти на тези вируси, не знам какви са последните модели, дали не са сменили нещо в начина на работа и криптиращите алгоритми. Преди около близо година имах 3 такива случая и успях да декриптирам файловете им в крайна сметка, но последният ми отне много часове в продължение на няколко дни…. включително донаписване на „TeslaCrypt Decryption Tool”-а на CISCO, по онова време използваха мисля AES 256 криптиращ алгоритъм , може и да греша.
По принцип новите версии по онова време променяха нещо дребно, което заблуждаваше въпросният tool и той не работеше, в последният който борих, имаше проблем да се извлече private key-a, и ми отне няколко дни проби и грешки и донаписване на CISCO tool-a. Абе в някой случай не е лесно и основна, а дори и доста добра компютърна грамотност, не е достатъчна :(.
Имаше тогава и тулове на касперски, семантик и други от големите вирусолози, до колкото си спомням, ползваха някакви готови бази данни с ключове….. аз с тях тогава успех нямах…, но си струва да опиташ.
Търси в нета-а за твоята версия на вируса, някой някъде може да изкара решение.
Пробвай в специализираните форуми, английско говорещите, или намери някой който се занимава.
Успех!
Публикацията е редактирана (13-04-16 10:08)
|
|