Автор: kvakioh
Дата: 17-07-15 12:07
Аз съм го оставил вече, да си дърдори сухотиите. Тук е форум и всеки, който има достъп може да си изкаже мнението за каквото и да е, най-вече за каквото е изпробвал или иска да изпробва. А това, че някой сухо и скучно, постоянно казва: "Гледай какво мерят хората от този сайт, не чети какво ти пишат тук, тук само аз ги гълча, че не разбират от нищо, това е моята роля", ами значи че няма смисъл да влиза и да коментира, просто трябва човек значи винаги да се допитва само до цифрите на сайтовете. А не да чете форуми и лични впечатления. Защо пък да давам лични алтернативи на измерванията, аз изказвам мнение, че нещата не са коректни и че това не е 100% редовен и сигурен сайт, по който да имаме някаква водеща линия за какъвто и да е избор на техника...? Да, по-вярно показват от моите лични впечатления и мнения, като цифри обаче. Аз не ги ползвам толкова тук. Иначе щях са съм като скучен оператор-майстор сред нищото.
Да, нямам все още лични впечатления от двата обектива, макар че бях на официалното представяне и пробвах на телата, които бяха представени. И предпочитам донякъде да прочета ревюта от някой, на който му е даден обектива, отколкото да гледам цифри. Статистика съм минал няколко нива (инженерите им трябва дори малко, на мен в повече), дори до не-математическа имаше някакви опити да ме вкарат...
ЗА DXOmark не се знае най-важното- как им се предоставят продуктите, които тестват- взимат ги назаем от производителите, или ги вземат назаем от магазин или нещо подобно. Само този простичък факт е достатъчен за един що-годе технически грамотен човек и занимаващ се с всякакъв тип изследвания и статистика да се усъмни. И това е много правилно и естествено. Същото е и за машините им за тестване, дали те са калибрирани, колко нови са, и много други подробности. А още повече, че точно които хора биват съветвани да гледат сайтчето на DXOmark, 90% и повече няма много да разберат защо им се препоръчва горещо точно този сайт. Още по-малко цифрите. Но явно се гледа "колкото повече, толкова повече"... A DXo продължават да мерят например RAW качеството от сензора БЕЗ да следват острота на оптиката, резолюция или скорости.
Благодаря все пак за българския език, ще се поправя. Поне за това да е на 100% прав. "Апропо" е страшно сложна дума, използвана от всички телевизионери, не знам защо имат такива наклонности...
Най-забавното е как дори влезе в тема за Никон (където никога не влиза, или поне не изказва мнения и високопарни слова и коректив) и ме дебнеше да кажа нещо и да се заяде с мен...Направо смях.
За край ще кажа, че целия форум (и всички останали) е алтернативата на сайтове за графики и цифри. Аз не я давам, ами участвам активно в нея, но без да се навирам нарочно насам-натам да гълча хората.
В случая на измерванията цифрите са САМО количествен показател, НЕ качествен. Няма как да бъдат, защото за качеството се изисква да гледат и кадри и други показатели, които явно не са показани. Изключително важно е как биват доставяни предоставяни телата и обективите, каквото и да дрънка "професор"- оператора тук. Целия процес е важен за крайните резултати.
ДА, и ще продължа да пиша, докато той не престане да се вре където не му е работата. ЗАщото явно си няма работа. Точно влиза в определени дори моменти, за да пише в точно определени теми, за да покаже нещо кой е.
По-добре малко излишно вдъхновение и емоция, отколкото дебнене за точно определени хора из форумите да ги оплюем и набеждаваме за грешни. ЗА някакви си примери от историята на науката, нищо не се доказва, само че има памет...
САм си го написа, че DXO mark е само за професионалисти и хора, които се интресуват НАД личностните мнения за техниката. Това е. Така че няма смисъл да говори толкова и да навира на точно неподходящите хора сайта DXOmark. Но пък и професионалистите (даже и той) влизат редовно из форуми и пишат РЕАЛНИ и личностни мнения. С разликата, че човекът-оператор досега изключително малко и слабо има активност като лични виждания за техниката, само хули и обвинения без основа към хората- как пишели, какво знаели, къде били и др. САмо хули и обиди.
Спирам дотук, правилно авторът на темата ме е блокирал да пиша. ЗА което му се извинявам, грешен съм пред него.
Публикацията е редактирана (22-07-15 18:18)
|
|