Автор: batsali
Дата: 10-02-15 16:51
Не съм ходил войник и се радвам да ви кажа. Аз такива спомени от зулуми имам от гимназията, достатъчни са ми.
Казармата е безсмислена по няколко причини. В днешно време войни не се водят както са се водили преди 50 години. Ако си мислите, че като са ви дали да постреляте с автомат и сте ставали рано да се редите в редици това по някакъв начин ви прави спящи командоси и като ни нападнат турците една тъмна нощ вие ще защитите клета майка България, лъжете се много. Всичко научено се забравя, физическата форма се губи много лесно, времената се менят. Затова единственият ефективен войник е професионалният такъв. Всички знаем какво ни е обществото, тия хора са ходили в казарма, май не е помогнало.
Умението да не мислиш, а да изпълняваш е изключително вредно, а вие искате на това да учите децата си. То затова и сме такива мишки - има кой да мисли за нас, има кой да взима решенията и това никога не сме ние се оказва. На изборите се вижда за каква апатия става дума. Така че полза от казармата никаква, само пари и време на вятъра.
А ако мъжете се учели на всички тия положително качества, които изброихте, в казармата, то значи ли това, че на жените масово тия качества им липсват, защото не са ходили войници?
Публикацията е редактирана (10-02-15 16:53)
|
|