Canon 2004Наградените снимки от Canon 2005

4 февруари 2005 г., София. Снощи в Националната художествена галерия официално бяха обявени резултатите от Националния конкурс "Снимка на годината - България 2004", организиран с подкрепата на Canon Bulgaria и беше открита изложбата с наградените и допуснатите до последния кръг близо 170 творби на 70 автори. От тази година чрез конкурса ще бъде обогатяван фондът "Произведения на съвременната българска фотография" на Националната художествена галерия.
В конкурса за 2004 г. са присъдени награди на трима автори. Румяна Игнатова Тонева е победител в раздел "Репортажна фотография", Александър Петров Иванов печели първа награда в раздел "Художествена фотография", наградата в раздел "Фото есе" получава Боряна Димитрова Кацарова.
В раздел "Репортажна фотография" са номинирани творби на Олег Попов и Марин Каравелов, а в раздел "Художествена фотография" - на Иван Андонов и Алеш Хръдличка. Номинациите в раздел "Фото есе" са за творби на Петър Чолаков и Веселина Тодорова. Журито в състав Максим Минчев (БТА), Борис Данаилов (НХГ), Иво Хаджимишев (председател), Борис Мисирков и Димитър Дилков подбра и творбите, които са изложени в Националната художествена галерия от 3 до 28 февруари 2004 г.

 

Александър Петров Иванов - първа награда в раздел "Художествена фотография"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Румяна Игнатова Тонева -победител в раздел "Репортажна фотография"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Наградата за "Фото есе" - Боряна Димитрова Кацарова