Фото Конкурс "Замразени мигове"

Здравейте Форумци !

Каним Ви да участвате в един конкурс  на Фото Форум и Sony BG на тема "Замразени мигове"
Тематиката на конкурса е свързана със заснемане на движение и замразяване на бързо движещи се обекти в интересни ситуации. Снимки, които не са по темата ще бъдат отстранявани от конкурсната галерия. Няма да бъдат допускани монтажи и колажи, целта е да се покаже замразен миг в един кадър.

Правилата:

Конкурсът ще протече на два етапа и ще завърши с изложба. 

В първият етап, до 6-ти ноември, всеки ще може да публикува снимки по темата в специална конкурсна галерия. След гласуване от потребителите ще бъдат определени 5 победителя в първият етап ( с най-висок рейтинг от три снимки) , на които ще бъдат предоставени фотоапарати Sony A6000 с комплект обективи. С тези фотоапарати те ще трябва да осъществят своеобразен дуел по темата за период от 10 дни( ще трябва да се представят и оригиналните RAW файлове). Всеки ще може да участва с по 10 кадъра. Тези финални 50 снимки също ще бъдат подложени на гласуване във Фото Форум в специална галерия при пълна анонимност на авторите и така ще бъдат определени победителите( отново с най-висок рейтинг от три снимки на автора).

1. Период на провеждане на първи етап:

Качване на снимки 06.10 - 06.11.2014 г.
- Допълнителен период за гласуване 06.11.2014 г. - 20.11.2014 г.

 

2. Период на провеждане на втори етап: 

 

- Снимане 21.11 - 30.11.2014 г.

- Гласуване 01.12 - 10.12.2014 г.

 

3. Участници - в конкурса могат да участват всички регистрирани потребители на Фото Форум. Те качват снимките в специално създадената за тази цел галерия според седмичната си квота в сайта.

4. Гласуване - за снимките в конкурса могат да гласуват само потребители, които имат поне 5 снимки с по минимум 30 точки от рейтинг А към 06.10.2014 г. Целта на това ограничение е да се сведат до минимум манипулациите в гласуването чрез "резервни" и "многократни" регистрации.

5. Победители - определят се от гласовете на потребителите по рейтинг А като се сумират точките от 3 фотографии на съответния потребител.

6. Награди -

1-ва награда: Sony А6000

http://www.sony.bg/electronics/smeniaemi-obektivi-fotoaparati/ilce-6000-body-kit

Поощрителни награди за 5-мата финалисти: CP-F5 портативно USB зарядно 5000mAh

http://www.sony.bg/electronics/prenosimi-zariadni-ustroistva-za-fotoaparati-sas-smeniaemi-obektivi/cp-f5

 

7. Селекция за изложба - селекцията се прави от организаторите, между снимките, преминали определен рейтингов праг от първи и втори етап.

8. Допълнителни условия:

- Не се допуска участието на снимки, които вече са показвани в сайта Фото Форум.
- За да бъде допусната снимка в изложбата, тя трябва да отговаря на условията за качествен печат в размер минимум 20х30 см.
- Победителите са длъжни да представят оригинала на фотографията си с качество годно за печат в размер 20х30 см, както и да покажат оригиналния RAW файл. В случай, че такъв не бъде представен, наградата получава следващия в класирането.
- Организаторите и хора свързани с организаторите могат да качват снимки, но не могат да участват в разпределението на наградите.
- При опити за манипулиране на системата за гласуване, участникът ще бъде дисквалифициран.

От екипа на Фото Форум

Линк към награждававането тук

Линк към галерия тук