Конкурс "Контрасти"

Идеята на конкурса  "Контрасти"  е да покажем света около нас такъв, какъвто не искаме да бъде и едновременно с това такъв, какъвто искаме да бъде.
За целта снимките в конкурса трябва да са двойни, или т.нар. "диптих" .
Едната снимка трябва да отразява позитивното, другата негативното около нас. Независимо дали става въпрос за хора, отношения, градска среда, природа и т.н., е добре двете снимки да имат връзка помежду си.
Ще се приемат и единични снимки ако смятате, че сте успели да съчетаете позитивното и негативното само в един кадър.
Конкурсът ще завърши с изложба на открито през ранната пролет на 2010г.

Чрез този конкурс и изложба искаме да покажем на хората с какво не сме съгласни и какво харесваме в живота около нас и се надяваме да провокираме промяна в тяхното отношение към света, в който живеем.
Смятаме, че фотографията е чудесно изразно средство за тази цел и подобен проект би и придал повече смисъл.

Правила:

 1. Период на провеждане:

- качване на снимки 01.02.2010-31.03.2010г
- допълнителен период за гласуване 01.04-10.04.2010г
- селектиране на снимки за изложба 11.04-30.04.2010г
- изложба -май 2010г

2. Участници - в конкурса могат да участват всички регистрирани потребители на Фото Форум. Те качват снимките в специално създадената за тази цел галерия според седмичната си квота в сайта.

3. Гласуване - за снимките в конкурса могат да гласуват само потребители, които имат поне 5 снимки с по минимум 20 точки от рейтинг А към 01.02.2010г. Целта на това ограничение е да се сведат до минимум манипулациите в гласуването чрез "резервни" и "многократни" регистрации.

4. Победители - определят се от гласовете на потребителите по рейтинг А.

5. Награди. Присъждат се първа, втора и трета награда, както следва : Ваучер 600лв, Ваучер 300лв, Ваучер 200лв от Вип Трейдинг за стоки - фотоапарати, обективи, мобилни телефони и др.

7. Селекция за изложба - селекцията се прави от организаторите, измежду снимките, преминали определен рейтингов праг.

6. Допълнителни условия:

- Представят се по две снимки тип "диптих"  - оформени като един кадър. Едната показва красивото, а другата грозното около нас.
- Не се допуска участието на снимки, които вече са показвани в сайта Фото Форум.
- За да бъде допусната снимка в изложбата, тя трябва да отговаря на условията за качествен печат в размер минимум 30х40см
- Победителите са длъжни да представят оригинала на фотографията си с качество годно за печат в размер 30х40см. В случай, че такъв не бъде представен, наградата получава следващия в класирането.
- Един потребител не може да вземе повече от една награда. Ако примерно участник в конкурса има снимки на 1-во и 2-ро място, то той получава само първа награда, а втора се присъжда на следващия в класирането.
- Хора свързани с Фото Форум  и Вип Трейдинг могат да качват снимки, но не могат да участват в разпределението на наградите
- При опити за манипулиране на системата за гласуване, участникът ще бъде дисквалифициран