*photo in category Portrait
info
Гласувал 5788 бр.
71
2538
Rating A: 732 | B: 224 | Votes: 190
Awards: Top 9.2019
 
Share your thoughts:
71. Davidkos
+0 -0
Яко
70. ivanino
+0 -0
Харесва ми!
69. Bertone2001
+0 -0
Чудесна е!
68. ombre
+0 -0
Страхотен портрет.
67. Dobnej
+0 -0
Прелестно портретно пътешествие във Времето!
66. doktora
+1 -0
Браво,със забележката за часовника!Не ми кореспондира с образа.Аз не би трябвало да критикувам,защото изобщо не снимам портрети,но визуално възприемам.Иначе,подкрепям!!
65. Petrov71
+0 -0
браво
64. fressko
+0 -0
!!!
63. dragoart
+0 -0
майсторът си е майстор.часовникът дърпа погледа.
62. ABA
+0 -0
Чудесно тониране и много топлина!
61. ARIGO
+0 -0
Браво!
60. Автора
+0 -0

57. mihalo - Не си направил никаква грешка :) Радвам се на различни мнения и наистина смятам,че те могат да са от полза за останалите.За разлика от някои други автори,забележките под снимките ми не ме дразнят.Напротив,интересни са ми! В много случаи ги намирам за точни и полезни. Всички тези неща ,които ти и останалите написаха,за композиция, часовник, обица и т.н.,аз съм ги премислил и съм избрал да представя кадъра така,както съм преценил за най-добре.Възможно е и никой друг да не споделя това мнение,тази моя преценка,но...като автор,аз решавам.
Ти написа неотдавна под един друг кадър нещо много вярно.Ще те цитирам:

"Авторът ВИНАГИ има право! Логиката е проста - всеки решава сам какво му харесва!"


59. Shilo
+0 -0
Хубава!
58. aticank
+0 -0
Харесва ми!
57. mihalo
+0 -0
33. Автора
Извинявай! Не вдянах, че търсиш нещо ново и експериментираш. Ако бях по-внимателен с профила ти.. можеше да се досетя :(

Нямах представа, че си художник и съответно отдавна знаеш нещата.. нямаше да дудна тогава!

Но, пък от такъв диалог може да има полза за някой друг :)

Да обобщя: Грешката е моя! Няма смисъл да се оправдавам. ):((
56. odyssay
+0 -0
Какво да кажа....- много ми харесва!!!
55. sevenseconds
+0 -0
Браво!
54. artniko
+0 -0
!!!!!
53. Автора
+0 -0
50. sandart ..Радват ме такива изчерпателни коментари! Благодаря и аз !
52. stb
+0 -0
Приказно!
51. ezra
+0 -0
Елегантно кадро с приятно излъчване.
50. sandart
+1 -0
Харесва ми излъчване, внушение, прецизно тониране и като цяло обработката и представянето на работа. По мое субективно усещане, не виждам никаква причина за кроп. По-скоро дясната ръка да беше изцяло видима, и с това можеше да има нужда от още малко пространство вдясно...незначително прекомпозиране на кадъра. За аксесоарите вече е казано достатъчно, може би се набиват на очи заради силната точка, в която попадат, часовникът най-вече. Странното е, че доста от нас се превръщат в перфекционисти, точно, когато коментират и оценяват работата на най-добрите автори, и рядко забелязват елементарни грешки в своите такива. Включвам и себе си, разбира се. За мен и в този вид, независимо от малките отметки, творбата ми доставя наслада, благодаря за което!
49. Автора
+0 -0
48...Има логика в думите ти,Вал :) Чудесен коментар,благодаря ти!

Благодарности и към всички останали за прекрасните отзиви!
48. valeriabd
+0 -0
Страхотен кадър Краси, но освен ако не е реклама, лично аз съм за без часовника тук. Мисля, че има "виновен" за противоречивите коментари и това е шала/кърпата и по-точно как е поставен.:) Като казвам това, не означава, че не ми харесва - там е част от магията в кадъра. Имам предвид друго. Ако шала беше увит около главата в "холивудски стил" в духа на 60-70 години, където е наметнат на главата като тук, но краищата му не са пуснати по тялото, а увити около врата и вързани отзад, тогава дори часовника допринася за модерния стил. По този начин обаче, силуета на формата му препраща в една съвсем друга романтична епоха и тези съвременни аксесоари окото ги улавя като излишни. Заради това с часовника ми е.. мъничко объркано.:) Относно пространството, богато е на цветове и светлинки и хубаво си коерспондира с нежния портрет, нужно му е! Поздрави:)
47. Кънъков
+0 -0
Чудесна картина!
46. burningice
+0 -0
****
45. leica_m
+0 -0
Магия е!
44. carnivore
+0 -0
добро
43. nafets
+0 -0
Да!
42. мирка
+0 -0
Много приказно и красиво! :)
41. didkich
+0 -0
Прекрасен портрет въпреки странната композиция, грубия часовник и черната обеца. Поздрави! :)
40. Nyamarkova
+0 -0
Красиви цветове
39. Abril
+0 -0
Прекрасно е, браво!
38. Ihif
+0 -0
ДА!!!
37. masteral
+0 -0
Харесвам!!!
36. HITTHEROAD
+1 -0
Тоналност..усещане...художник!
35. boyan.kostov
+0 -0
!!!
34. petial
+0 -0
Красота!
33. Автора
+1 -0
32. mihalo - Разбрах те още първия път какво имаш предвид,все пак съм художник и съм подочувал нещичко за ренесанса и за златното сечение :) Споменах за колебания и за това,че минавам през много варианти,както цветови ,така и композиционни ,преди да покажа нещо тук.Това обаче,което съм избрал да покажа е правилния за мен избор и вариант на този етап. И дори някой да се опита да ми докаже с математичекси формули,че това не е така,аз едва ли ще го приема.След време мението ми е възможно и да се промени.Винаги са ми интересни различните виждания.Случвало ми се е да се убядя в правотата на някоя забележка, понякога дори след години. Конкретно за снимката...

Съвсем умишлено съм оставил повече пространство отгоре. Ако фонът беше по-изчистен,тогава вече това намаляне отгоре щеше да е по-оправдано и целесъобразно,но сега като се съкрати и работата става по-скучна и безинтересна за мен.

Ето двата варианта,като отдясно е този композиран по правилата:

https://drive.google.com/file/d/1RRsjibdItsO8Q_KHU5ZaRWa53tmEITTN/view?usp=sharing


Подчератвам 'за мен',защото в изкуството субективния фактор е водещ .Ние като автори показваме нашите лични предпочитания,нашата гледна точка,нашите усещания,независимо дали сме спазили тези и онези правила,независимо дали някой друг е съгласен с тях и ги одобрява.Нали разбираш,че дори една творба да е изградена по всички писани и неписани закони,няма абсолютно никаква гаранция,че тя ще е затрогваща и въздействаща с нещо. Така че правилата е хубаво да се знаят и човек да ги има предвид, това само би му било от полза,но всичко зависи от конкретния случай и от авторовата преценка,доколко те биха помогнали и допринесли за по-силното въздесйтвие и до каква степен да се съобрази с тях,а не просто да ги следва сляпо.

32. mihalo
+0 -0
Дааа.. колебанията !? Не тормозят само онези, които се смятат за съвършени :Р Честно казано много са досадни :(

Споменах ренесанса, но изследването му е непрактично за нашите цели.. не е нужно да измисляме наново колелото или променливия ток!
Просто трябва да приемем с компетентно доверие практичната страна - изводите демек :)

Един от тях е "златното сечение". Отнася се до психологията на виждане... абе майната му, много мразя да пиша, щото е саката форма на комуникация ):((

Добре! Приложи към кадъра "правилото на третините" ! Очите са нещото в което се взираме, т.е. нещото което трябва да е в силната точка на внимание. Поне едното от очите. Не робувай на технократските предразсъдъци, че кадъра не трябва да се резне, че да бъде с резолюция на макс! Каква ще да е тази резолюция в едно безфокусно боке :)))

На първо "четене" пробвай да махнеш излишното над главата... мисля си, че ще се получи :))

За часовника някой друг път, не е баш той проблем.


31. mono89
+0 -0
!
30. chulev
+0 -0
Красиво!
29. tryuu
+0 -0
Красота
28. Yonko_Rusev
+0 -0
Браво !!!
27. crownmaker
+0 -0
Открадна ми погледа и не иска да го върне:)
26. badem4ety
+0 -0
Чуден кадър! Поздравления, много ми харесва!
25. sade
+0 -0
Прекрасно тониране, поза и излъчване.
За мен часовника и обеците са по груби и изместват погледа в противовес с нежността и вглъбеността.
24. DAN60
+0 -0
Прекрасна!
23. nikons93
+0 -0
Браво!
22. Автора
+0 -0
21. Georgi_L - в някои други кадри от тази серия го премахнах,но тук реших да го оставя....
21. Georgi_L
+0 -0
без часовника!
20. Автора
+1 -0

16. mihalo - Няма за какво да се сърдя:) Радвам се на такива коментари като твоя. Затова предлагам на тези ,които обновяват сайта в момента,да върнат възможността за "crop" и "поставяне на редакция" под снимките,както беше преди години,за да може този,които коментира и има желание да покаже как той вижда съответния кадър,да го направи. Аз съм от хората,които ако не видят нещо, няма как да си го представят и да се убедят ,кое е по-удачно и добро.И дори тогава,пак имам доста колебания в избора си.Преминавам през доста варианти на даден кадър,преди да избера и да покажа един.Днес съм на едно мнения,утре или след семдици,месеци,години,друг вариант ми допада повече.В нищо не съм сигурен.Забележките ме насочват и помагат. Благодаря ти!


13. bogdanov - Досещам се каква е причината за малко да те подведа :) Трябва да знаеш ,че сега съм склонен повече да разнообразявам нещата,за разлика отпреди години.
Благодаря ти за хубавите думи!

Благодаря и на всички останали за вниманието и коментарите!
19. charly74
+0 -0
Страхотна!
18. spotter84
+0 -0
!!!
17. g_kizhev
+0 -0
Чудесно!
16. mihalo
+1 -0
Цветовото съчетание веднага ме грабна с хармонията си... също, посоката и характера на светлината, мечтателният характер на портрета... Предизвиква спомена за онова, което беше фината чувственост на сецесиона. За тези неща голямо браво!!
Яд ме е на композицията, златното сечение не е приумица, а откритие /ренесанса е повратна точка в психологията на изображението/ .

Ако ще ми се сърдиш авторе.. отсега признавам, че е тъпо да предлагам непоискана забележка:)
15. IsoIv
+0 -0
!!!!
14. katrinsuro
+0 -0
Времето е на ръката и, а тя - извън него. :) като картина.
13. bogdanov
+0 -0
...имаш повече от почерк, имаш благословия и прекрасно живописно усещане! А това е повече и от талант! Моля се да останеш себе си! С този кадър за малко да се подведа!
12. evdokimov_emo
+0 -0
хубава!
11. pepinno
+0 -0
!!!
10. KalinDimitrov
+0 -0
Много е красива!
9. mea
+0 -0
:)
8. carps
+0 -0
Много красива!
7. valdo
+0 -0
!!
6. borislavborissov
+0 -0
+++! :))
5. r_iva
+0 -0
Хубаво!!!
4. simona7569
+0 -0
Чудесна е
3. sensitive
+0 -0
Приказна!
2. tarantulaxxx
+0 -0
Прекрасна!
1. nislon
+1 -0
Еха, страхотен портрет и разпознаваем уникален стил
Снимки на krassik
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tags:
Още снимки от рейтинга
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Лиценз
© Всички права запазени.
Подай сигнал
32 потребителя следят автора