Арда Кумба Мела 2019 | category Reportage
info
Гласувал 1030 бр.
11
1433
Rating A: 204 | B: 30 | Votes: 55
author's text: Кумба Мела е най-голямото религиозно и духовно сборище на хора в света и се случва от хиляди години, в строго съответствие с разположението на няколко небесни тела.
Безспорно, едни от най-атрактивните и мистични образи, които се включват в това грандиозно мероприятие са Нага Баба или Нага Сад(х)ус.
Нага Баба са митологични и легендарни създания (при все това съществуващи) които са натоварени от светецът Ади Шанкарачария преди хилядолетия, със задачата да бъдат пазители на Хиндуизма и Санатан Дхарма.
В по-голямата си част, те живеят индивидуално и себе-изолация, в хималайски пещери, като се стремят да имат колкото се може по-малък контакт с общество и други хора. Облекло може да се каже, че нямат - или са голи или само с лингот, т.е. препаска. Помазват както лицето, така и цялото тяло с пепел, когато е възможно - от човешки остатъци.
Всички Нага Баба са последователи на лорд Шива и са често въоръжени с тризъбец или сабя, а понякога носят около вратовете си живи змии.
Считат се за притежатели на мистични свръхсили, начина им на придвижване не се знае, никога не са били засичани как стигат до Кумба Мела, за това индийското население често им придава и свръхспособността за телепорт.
Нага Баба слизат сред простолюдието само и единствено по време на Кумба Мела.
 
Share your thoughts:
11. tormentor
+0 -0
!!!
10. kalynsky
+0 -0
На онзи с ръката май не му е много кеф, че снимаш :D
9. stb
+0 -0
Интересно!
8. krassik
+0 -0
Гот!
7. SameButDifferent
+0 -0
Интересно.
6. starswriter
+0 -0
Хубава информация и кадър !
5. crownmaker
+0 -0
Страхотно!
4. Ven_Ganovski
+0 -0
!!!
3. evdokimov_emo
+0 -0
!!!
2. Yonelly
+0 -0
+++
1. Ihif
+0 -0
!!!
Снимки на cTpaHHo
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tags:
Още снимки от рейтинга
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Лиценз
© Всички права запазени.
Подай сигнал
32 потребителя следят автора