Огледален свят | category Abstract
info
Гласувал 161 бр.
16
448
Rating A: 70 | B: 12 | Votes: 19
Share your thoughts:
16. vrabchevster
+0 -0
Mного идейно
15. Автора
+0 -0
Благодаря ви за коментарите, наистина! Утре ще обясня и аз за кадъра, че в момента съм възпрепятстван :-) Поздрави!
14. bogdanov
+0 -0
в такъв случай имаме за какво да си говорим, но когато се мъчим да бъдем полезни, можем да се съобразим и с написаното от теб самият!
"Тъй като избраните цветове са с максимален контраст, с тази схема трябва да се работи доста внимателно и като цяло се приема за доста екстравагантна и се позползва рядко, основно в места където се цели силен визуален ефект;"
Не помага на автора, тъй като липсват други неща, които са по-трудни за обясняване. И ако все пак допуснем това изключение, то би трябвало да се използва като акцент в хармонично пространство, което дава предпоставка за това, а не самоцелно!Във визуалните изкуства, цветовете се изграждат в зависимост от светлината и се редят в съотношение топли и студени. Има и зависимост в светло и тъмно, но преди всичко е ИДЕЯ, композиция и Хармония, когато тези три основни фактора са на лице, автора има правото да прави каквото си поиска, както всъщност самият той е споделил в профила си. С коментара си опитах да му бъда полезен с различна от неговата гледна точка. А се оказа, че много по-полезни биха били коментарите след това. Именно за това не съжалявам вече, че оспамихме кадъра. Не знам... с твоят стаж 40 години занимания с цвят, може би ще си по-полезен. Но опитах и аз със скромният си опит в рисуването да помогна и надявам се да съм успял. Въпреки че го хуля по някакъв начин а ти го подкрепяш.
13. sandart
+0 -0
10/ Съжалявам, не го очаквах...не си коректен, изпратих ти 4 линка от различно естество /само единият касае модата/, а и в твоя линк се потвърждва същото! След като линковете са в на лични, редно ли да ги коментираш пак тук!?

Това е от твоя линк - On-line приложение, а не урок!
"Комплементарна схема – използва точно срещуположния цвят на изпрания по цветния кръг, както и техните по-тъмни и светли тонове. Тъй като избраните цветове са с максимален контраст, с тази схема трябва да се работи доста внимателно и като цяло се приема за доста екстравагантна и се позползва рядко, основно в места където се цели силен визуален ефект;"
...това, че едно нещо в даден момент е екстравагантно е точно трактовка на мода, в друго време може да не е така, но усещането за цвят е непреходно.

Къде намери, че не това не е хроматично съчетание!? В кой учебник!?
Да коментирам ли какво пише в моите линкове?

Близо 40 години се занимавам с цветове, все пак благодаря за урока!:)

Съжалявам също за спама, авторът не го заслужава...
12. dimitrova.v.
+0 -0
Съгласна с bogdanov.
11. bogdanov
+0 -0
Сори за спамовете под кадъра!
10. bogdanov
+0 -0
9. sandart, изпрати ми линк за актуалните цветове в модата, а аз на теб урок по цветознание.
9. sandart
+0 -0
5,6/ направих същото, за същото..:)
8. belone
+0 -0
Харесвам!
7. bogdanov
+0 -0
изпратих ти линк в лични, за да ме разбереш!
6. bogdanov
+0 -0
5. sandart, може би си се подвел от сожният изказ, иначе истината е далеч зад обозримото. Именно за това добавих, че знания са нужни! Синьо и оранж, взаимодействат също, като червено и зелено.( в сходна линия са)... В спектъра на светлината, второто има естествен алалог в порцелана. Но присъствието на тази комбинация като естетически приом е чиста проба неумесно и не гради хармония!
5. sandart
+0 -0
Идеята е стандартна, но кадърът е добър и заслуга тук имат и цветовете!
3/ bogdanov, позволявам си да възразя на това твое твърдение, дори по-скоро съм озадъчен. И защото изпитвам респект към коментарите ти досега... Точно обратното е!!! Синьо и оранж не е добре да се смесват /като багри, бои/, но са едно от идеалните хроматични съчетание, някои ги наричат още комплиментарна цветова комбинация. Мога да приложа куп доказателства в подкрепа на тезата, но тя си е направо аксиоматична и няма нужда от тях...с най-добри чувства! :)
4. DAN60
+0 -0
!!!
3. bogdanov
+0 -0
абе кефи ме! Спечели ме на втори прочит а това не се случва често. Браво за кадъра! Продължавай в тази посока, но ми се ще да знаеш, че синьо и оранж, няма как да съчетаеш благополучно. Въпреки, че съм съгласен с написаното в профила ти, има неща, които помагат...подобно на мачете в джунгла. А няма нищо по-тъжно от това да станеш монах, да откриеш колелото, да се завърнеш в обществото за да им го подариш и да видиш автомобили по пътя. За това не е излишно знанието( в твоят случай- цветознанието) Поздрави и успех!
2. cTpaHHo
+0 -0
Харесвам експеримента.
1. 8man
+0 -0
!!!
Снимки на ikoveliko
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tags:
Още снимки от рейтинга
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Лиценз
© Всички права запазени.
Подай сигнал
32 потребителя следят автора