Самодивските езера - откъм пътеката за връх Дженгал и Моминдворска порта... | category Travels
info
Гласувал 0 бр.
17
468
Rating A: 52 | B: 8 | Votes: 13
author's text: следвайки пирамидките... алпийска пътека без маркировка...
 
Share your thoughts:
17. vrabchevster
+0 -0
найс
16. SSStef
+0 -0
Туристи - стига сте се дърлили като деца! Снимката е красива!!! Е, самодивите ги няма...
15. Автора
+0 -0
14: имах предвид стандартната маркировка с блажна боя, която е възприета от туристическите дружества... пирамидките - да, маркировка са, О.К... от едно място нататък обаче и те свършват :)))
14. trundev
+0 -0
малка поправка на заглавието:

пътеката не е БЕЗ маркировка, пирамидките СА маркировка :)
13. russi
+0 -0
Ето и моята снимка на Самодивските езера от същата пътека :)
12. kali222
+0 -0
:)
11. Автора
+0 -0
Стефан, да, прав си - за "карта" става! Впрочем - ако се загледаш ето тук [CROP(343,353,350,88)] - ще видиш друга една такава палатка на ентусиасти като вас! Минахме отвисоко покрай тях...

Истината е, че бяхме тръгнали от Безбог за Лява краледворска порта, но никой от нас не беше минавал оттам, а на картата маркировката на пътеката е показана отдясно на Самодивските езера (пък тя в действителност се оказа, че била отляво...). Та от Поповото езеро тръгнахме нагоре по сипея, следвайки пирамидките, смятайки, че отиваме на Лява краледворска порта, а всъщност се качихме кажи-речи на Дженгал - изравнихме се с него, после подсякохме леко сипея в посока към Момин двор и пресякохме през някакъв "проход", където нямаше вече и пирамидки... Просто хванахме грешната пътека, но пък беше готино приключение - кога друг път щях да видя Самодивските езера от тази гледна точка? Иначе кадрите не са от най-добрите, не са и добре сканирани, но... все пак ги пускам, защото за някого може да е интересна тази малко необичайна гледна точка!
10. Стефан
+0 -0
Ехе, наистина екстремна гледна точка! Не предполагах, че чак толкова отвесно се виждат от там, на Дженгала съм се качвал от другата страна. А преди месец си бяхме опънали палатката ето тук [CROP(279,277,434,170)] и като обиколих района видях, че има добра гледна точка към езерата от ето това [CROP(25,283,581,172)] възвишение. Виждаш ли как снимка от такава переспектива може да се използва като карта ;)
9. Автора
+0 -0
kali222, много си права! Глупаво звучи този термин "покорявам". То, високото е над всички нас - стои си там - достолепно и необезпокоено от нашите дребни стъпки, можем само да го съзерцаваме и в най-добрия случай - да го докоснем за мъничко!
8. la4o
+0 -0
Yes! (;-))
7. kali222
+0 -0
То високото не можеш го покори, ами само да се молиш да те допусне до себе си, да го докоснеш, да му се полюбуваш и да отнесеш спомена в сърцето си....

Чудесен кадър.
6. Ахим
+0 -0
+++
5. Wessi
+0 -0
хубава снимка
4. Bokser
+0 -0
Харесва ми!
3. Автора
+0 -0
2: avramil:)))

радвам се, че има и други... които обичат да им мирише на мащерка, да се завират из клековете, да покоряват високото... :)))

2. avramil
+0 -0
kak mi lipsvaaaaaa...

i kato poglednesh nadolu i te poglyshta dylbokoto...i pulsira tishinata v ushite ti...i vqtyrq te gali s goreshti laski..

a mirizmata na pretoplenata treva i bilki kato poslednesh..

mmm...s hubavi misli me izpylni!

blagodarq!:-)
1. kaff
+0 -0
+++
Снимки на mia
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tags:
Още снимки от рейтинга
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Лиценз
© Всички права запазени.
Подай сигнал
32 потребителя следят автора