Чаят Масала!
Стигнал е до нас от далечна Индия и се прави от различни подправки. През лятото разхлажда, през зимата загрява.
Масала на индийски означава смес от подправки. Такъв чай се прави навсякъде в Индия, но ние го наричаме Хималайски, защото оргиналната рецепта е от Хималаите.
В него има мляко, черен чай, джинджифил, кардамон, карамфил, индийско орехче, канела и шафран. Тия неща всичките се слагат в млякото, защото то има способността да извлече от билките повече, отколкото може водата. Освен това, млякото облагородява сместа . Интересното е, че всяка подправка в чая масала, помага на този човешки орган, на който прилича външн
Например канелата прилича на кости, даже се чупи на парченца като тях и затова помага на костите. Тя загрява костната система.
Индийското орехче помага на мозъка. То е много силно лекарство и има неговата форма. Те орехчетата по принцип приличат на мозък – вътре е същата структура. Освен това индийското орехче съдържа едноспециално масло. То изчиства мозъчната кора от зацапванията, които тя получава най-вече от модерния живот.
Карамфилът е полезен за червените кръвни телца – той и на тях прилича. Червените кръвни телца имат същата форма, когато ги гледаш под микроскоп - приличат на малки карамфилчета.
Шафранът пък е полезен за имунната система.
Интересно е,например,че тибетците пият по 60 чая масала на ден!
Захарта, с която ще подсладите чая си, трябва да е кафява. В никакъв случай с бяла.
Чая се пие авежо сварен,само тогава могат да се усети букета от аромати,ефекта е поразяващ!
Чаят Масала!
Стигнал е до нас от далечна Индия и се прави от различни подправки. През лятото разхлажда, през зимата загрява.
Масала на индийски означава смес от подправки. Такъв чай се прави навсякъде в Индия, но ние го наричаме Хималайски, защото оргиналната рецепта е от Хималаите.
В него има мляко, черен чай, джинджифил, кардамон, карамфил, индийско орехче, канела и шафран. Тия неща всичките се слагат в млякото, защото то има способността да извлече от билките повече, отколкото може водата. Освен това, млякото облагородява сместа . Интересното е, че всяка подправка в чая масала, помага на този човешки орган, на който прилича външн
Например канелата прилича на кости, даже се чупи на парченца като тях и затова помага на костите. Тя загрява костната система.
Индийското орехче помага на мозъка. То е много силно лекарство и има неговата форма. Те орехчетата по принцип приличат на мозък – вътре е същата структура. Освен това индийското орехче съдържа едноспециално масло. То изчиства мозъчната кора от зацапванията, които тя получава най-вече от модерния живот.
Карамфилът е полезен за червените кръвни телца – той и на тях прилича. Червените кръвни телца имат същата форма, когато ги гледаш под микроскоп - приличат на малки карамфилчета.
Шафранът пък е полезен за имунната система.
Интересно е,например,че тибетците пият по 60 чая масала на ден!
Захарта, с която ще подсладите чая си, трябва да е кафява. В никакъв случай с бяла.
Чая се пие авежо сварен,само тогава могат да се усети букета от аромати,ефекта е поразяващ!