Della | category Act
info
Гласувал 0 бр.
192
5612
.

Rating A: 2151 | B: 272 | Votes: 559
author's text: Adalante
 
Awards: Top 12.2009
 
Share your thoughts:
192. Диян.Радев
+0 -0
Готино, хубав ЕРОТИЧЕН кадър!

..........Аз тука порно не виждам, според мен трябва критиците да разграничават порното от еротиката...:)
191. Djoro
+0 -0
Много чувствена еротика ! Поздравления ! Не носи никакви алюзии за ивършен физически контакт, няма елементи на порнография. Коментарите са интересни. Може би трябва да сме наясно, какво е порнография. В едни набръчкани чаршафи на заден фон има повече порнография. Още веднъж, поздравления за автора !
190. feliz
+0 -0
егати романа.
няма да го чета.:)
189. may_be_not
+0 -0
А бе вие луди ли сте бе хора?

Прочетох достатъчно коментари, за да стигна до там, че от спокоен и мирен гражданин да дойда до положението да коментирам тази снимка и изказванията по неин адрес.

Принципно няма лошо хората да се отдават на удоволствията, но всички знаем защо е създадено удоволствието от секса - ако някой не знае и не желае да се излага публично поради своето незнание да ми пише на лично, ще му обясня. Никой да не ми говори за разкрепостеност! И съм гледал и съм правил достатъчно, за да мога смело да се категоризирам като разкрепостен, но не бих се осмелил да застана над Природните закони и да кажа, че предстоящото да се случи в този кадър е НОРМАЛНО. И пак да кажа, че не говорим за морал, ценности, разкрепостеност, комунизъм и т.н. щуротии, OK?

За снимката: майсторски направен кадър от човек дълбоко в материята на фотографията, вероятно професионалист, който в случая е композирал прекрасен 100%-ов порно кадър.
188. batonga
+0 -0
Коментарите под тази снимка описват красноречиво и изумително точно нивото на балканската ограниченост и простотия... Какви "артисти" сте с всичките тези комплекси и предразсъдъци в главите?
187. shasho_ttg
+0 -0
+++
186. shasho_ttg
+0 -0
+++
185. shasho_ttg
+0 -0
+++
184. kakamara
+0 -0
!!!
183. Hella.
+0 -0
Ти си нечовек... комплименти!!!... от всичките ти снимки лъха толкова изтънчена еротика, възхитена съм как успяваш да я откриеш навсякъде, дори и в най-баналните неща!
182. ivobass
+0 -0
Велика снимка... Направо и свтлина и ..... всичко. :)
181. lilly13smile
+0 -0
108. chertoianov - ако и тук имаше бутонче ХАРЕСВА МИ, щях веднага да кликна върху негоЧ
180. limon4e_f
+0 -0
снимката е невероятно красива! да, във всеки един смисъл. нямам какво друго да кажа.
179. SEAL
+0 -0
би било добре моделите поне да изглеждат като 18+, а не 14
178. dany.tabakova
+0 -0
Боже!Цял роман е тази страница.Каква порнография ,какви лесб...
Изключително артистичен кадър.Много нежност, много красота.Дали допада като реална ситуация..това далеч не касае идеята и изпълнението.Браво на автора и моделите!
177. marumi
+0 -0
тази снимка излъчва единствено порнография!
176. sik4o
+0 -0
кефи ме тази снимка
175.
+0 -0
++++++++++++++++++++
174. DreamSculptor
+0 -0
тъкмо да изразя мнение и Лито ме е преварил... Снимката е хубава и смятам да гласувам!
173. Lito
+0 -0
тоя форум започва да прилича на блог на някоя лудница...
172. Георги
+0 -0
абе аре като надраснете снимането на цветчета, циганета, котки, залезчета от прозореца на колата и изобщо стигнете до качествено снимане на портрети и голо, заповядайте пак да пишете глупости.

maycal теб специално не те ли беше срам да напишеш толкова глупости с тия смешни снимки в профила си?
171. sferk
+0 -0
magical
170. re_na_ta
+0 -0
Опасни връзки...:)...Страхотно изпълнение,браво!!!!
169. nikshot
+0 -0
+++++++
168. doubleG
+0 -0
То снимката е много готина и дадох злато...ама...Боже, колко са популярни в днешно време хомосексуалните стремления...
167. sstoyan
+0 -0
Към админите:Така свикнахме с тази снимка,Не може ли да си стои постоянно отдясно:)
166. Matheya
+0 -0
лицето на дясната девойка е много добре , останалото не ми се нрави- сюжета не ме вьлнува..
165. pisach
+0 -0
Аз мисля, че снимката е направена в кожният диспансер. Легналото момиче има една бемка точно над пъпа (всички жени ги е страх от бемки!), а момичето от горе е младша сестра, която и прави преглед.
Много моля авторът да поясни това! Така много хора ще спят спокойно тази вечер..
164. Yan_1977
+0 -0
nice one! well done! The criticism in some of the comments above means that you've done your job well enough to provoke it! gold from me!
163. Sedrul
+0 -0
Я, тая снимка защо е тука, премести я в в репортаж, много е делова.
162. maycal
+0 -0
Интересно е, че откакто се захвана разговор по снимката, не нараства рейтинг Б. Допускам, че се е попрекъснала нишката на СТАДНО - инерционното свръхоценяване - дело на полубезличностнии "артисти", резониращи провинциалисткия прекомерен възторг и екзалтация на по-предните гласуващи!
161. borkond
+0 -0
Не мога да разбера какво толкова се ярите? Еротиката винаги е била част от изкуството,както заедно със секса е и част от живота ни. Не виждам нищо кой знай колко провокативно в тази снимка или някои са проспали последните няколкостотин години, или пък моя сексуален опит и мироглед явно са по-широки отколкото смятам аз самия, но този тесногръд морал за мен е просто невежество, а "правоверните" християни и мюсюлмани няма какво да търсят тук!
160. serjy
+0 -0
Просто, ако снимката си седеше в раздел "голо тяло", а не на първа страница едва ли щеше да предизвика такава полемика.
159. niagara
+0 -0
157. ивет,
на едни природата дава големи, на други малки, на трети идеята да си сложат силикон.
В това нямам пръст, затова няма как да се извиня, а само да констатирам факта.
Хубаво е да изглеждаш на 15. В скоба ще ти напомня, че точно такива търсят едни творци на
едни по-такива филми, за да не ги гонят законите за престъпления с непълнолетни...
Но стига лични разговори...
158. shadow...
+0 -0
malko med ti triabvashe..
157. shadow...
+0 -0
ba .... za tezi neshta horata lejat v drugi durjavi... ako pone da imashe izkustvo...dobre ...ama samo sex se nosi po vulnata...
nito osvetlenie....nito neshto za da se za mislish...imashe edin/ne BG/koito snimashe malki balerini...tochno na kantara ... za sex... za krasote ...i .. tui onui...pone gledaite predi da se...
156. SmilM
+0 -0
Защо като става въпрос за нещо нетрадиционно и всички го отхвърлят? Снимката е уникална най-вече с излъчването на моделите, а не с това това че са голи. Изключително чувствена снимка-направо завидях на моделките за снимката. Хора спрете се, моля ви - стига сте чели лекции по морал,кое трябва и кое не...Мен лично ме възмути снимката с увисналия член/Мариграфия /...
155. Stafoto
+0 -0
Едва ли ще имам времето да прочета всички коментари ,но........ снимката е чисто и просто - муза ........просто ///...никога не коментирам снимки ,,,, и нямам жреме да качвам даже... Но тази снимка си заслужава всяка изписана и изказана дума.....едва ли моето мнение е от значение ,но искам да кажа ,че тази снимка е явен отпечатък в"нещо" било то някаква форма на творчество.....важното е ! еФЕКТЪТ --прави -Твори .... браво
154. ivet_blue
+0 -0
Хахаха... трябва да отчетете факта, че стана забавно... Обаче, стига обиждахте "Социализъмът" (понякога правописните грешки имат смисъл) :) Няма нищо соц, това което се чете тук си е чист Средновековен християнски морал. И въпросът ми е... ще ми разрешители да бъда индуистка и да харесвам и намирам смисъл в голите женски тела, в различни сексуални пози, красиво изрисуван, като тези в храма Ангкор Уат, може би и като тези в снимката... И към 151. niagara - аз изглеждам като момичето с маникюра от снимката и съм почти на 25, ако не вярваш ще ти пратя снимка. Възрастта е субективно нещо и не е престъпление да изглеждаш млад, нали? И още нещо, явно си надарена с бюст, което обаче не ти дава право да обиждаш хората с малък наричайки ги недоразвити! Би било добре да се извиниш, форумът не е и не трябва да става място за обиди!
153. uri64
+0 -0
Не е проблем, че някой изразява несъгласие или нехаресване...това е право на всеки...лошото е, че се налага на другите морал и определено разбиране, промъкват се предложения за махане, скриване и по-нататъшно недопускане - т.е цензура...размахват се библии, напомняния за наближаващата Коледа, представят се резултати от проведени експертизи по ноктопластика и дори се задълбава в психоанализата - с една дума увелечаваме парниковия ефект... и за това естествено са виновни харесващите кадъра, защото въпреки, че само казват "харесвам", "++++++" и т.н, той взел че се поп-ъпнал на първа страница - срам, срам...


Абе да живее социалистическия реализъм - само той ще спаси българската душевност и ще ни преведе невредими през тази морална Сцила и Харидба, която се е пръкнала тук...
152. krassik
+0 -0
151. niagara
хм,вече не съм 'драг' :))
ама и аз спирам да разговарям с теб...такава си ми лингвистка,че...няма оправия с теб:)
да,може би трябваше да изредя всичко; правопис, фонетика,лексикология, морфология, синтаксис, за да съм по-разбран...целта обаче на моите постове по- горе беше не друга,а в това,че е смешно да даваш на някой акъли и да му правиш забележки,при положение,че допускаш ,ако не същите,то подобни грешки.само че ти явно не го разбра това...карай да върви.

сега и аз така ,малко нахално от моя страна, един съвет да си позволя да ти дам по повод на написаното от теб;струва ми се,че малко книги,малко филми,малко картини,фотографии и други неща си чела и гледала ...трябва да понаваксаш,това са пропуски.
151. junkpaper
+0 -0
брей колко "мъдрост" се е излиля под хубавия кадър... и защо? жалко, че форума е фрашкан със сноби и хора, които правят изкуство за да избиват комплекси и да проповядват псевдо-ценности по банален начин. да-дааа, всички разбрахме какви общественополезни личности сте, това не е народното събрание, а пространство за свободно споделяне на идеи, усещания и умения. от мен злато и в любими, колкото и да няма значение по принцип. автора не е сътворил това за да помпа рейтнг с цици и провокация, както много хора тук правят. дебилно е да се измества фокуса на идеята по този начин. на стереотипните гъбки много им здраве :)
150. gdulev
+0 -0
............................ леле, много за четене тук. Аз обаче съм на страната на харесващите кадъра!
149. ass1939
+0 -0
Явно снимката е провокативна и има свойте достойнства.Аз съм 70 годишен старец и ми е неудобно да коментирам, тъй като имам внучки на тази възраст, но имам следните забележки към форума:
1.Такава категория снимки би следвало да влизат директно в категорията "Голо тяло" и там да се оценяват. Не случайно в тази категория има въпрос за възраст до или над 18 години.Тогава коментарийте по такива снимки ще бъдат най-вече върху художествените достойнства на снимката.
2.Смятам такова разделение за необходимо,тъй като дори и снимки на голо тяло с ниски художествени достойнства набират необосновано много точки и поставят в неравностойно положение наистина стойностни снимки от другите видове категории,
148. niagara
+0 -0
150.Ваксони,
както казах снимката е чудесна.
И по принцип, никой няма против голотата и еротичните елементи във Фотографията.
Но не мислиш ли, че на 25 г. жените имат оформени гърди, а не
като на 12 г момиче...
Това, че лакирват, червосват и гримират непълнолетни момичета, не ги прави пълнолетни.
Дори тук авторът да потвърди, че те са вече на 18 или на 30 г, самото излъчване е момичешко.
Просто съм против твърденията, че идеи за хомо и педофилски сцени са висота
в изкуството в общественото пространство.


крассик,
няма да продължавам разговора с теб, само ще ти препоръчам пак да прегледаш
учебниците да видиш що е синтаксис и правопис.
147. vaskoni
+0 -0
За мен снимката е много добра! За моделите...не са деца в никакъв случай,легналата жена е поне на 20-25год.,а другия модел вярно е с детинско излъчване в лицето, но и тя ми се струва че е голяма. Това, че тук има хора които не виждат красотата, търсят какви ли не доводи да ни разубеждават е трагично! Трагично е това че народа няма очи за красивото, а за пошлото никой не говори. И медиите са виновни за това положение, защото последните години стана някаква истерия на тема голота. Всичко се квалифицира като порнография, защото така е по лесно...но истината е много по различна. Жалко че не се оценява фотографията тук а се дълбае в други посоки. А музеите по света са пълни с шедьоври като тази снимка... :)
146. krassik
+0 -0
146. niagara
Ах,драга ми ниагара,ето затова излишно издребняване говоря...Аз ,грешки не съм казал ,че не допускам,всеки го прави.Както видяхме и ти,която се осмели ненужно да правиш забележки в тази насока,което от своя страна бе малко смешно.Дори в този си пост,отново допускаш същата грешка на която вече ти обърнах внимание по-горе,но както и да е. И ако си всеки си провери какво е писал, все ще се намери по нещо сгрешено.НО...сега тук не сме в час по български език за да се занимаваме със синтаксис. И мен ме дразни ,че някои пишат на латиница,но не им правя забележка за това,нали?Не е ли по- важно това,че се разбираме?В крайна сметка сме тук за да обсъждаме фотография,а не нечия грамотност.Ако нещо не разбираш от това което съм написал досега,посочи ми конкретно кое е , и ще се опитам да ти го разясня.Но ме съмнява да има подобно нещо.

swan,не се ядосвам...забавлявам се :)

145. swan_
+0 -0
Чета, чета и недоумявам - как може да има толкова задръстени и ограничени хорица. Какво толкова провокативно намериха в този кадър, че да ги накара да изпишат "тонове хартия" с нравоучителни мисли. Снимката е готина - факт. Интересно осветление, хубаво боке, красиви модели, провокативна поза... Къде видяхте порнографията, къде видяхте голотата. Това е изкуство бе хора! Не малко филми има, в които деца играят къде къде по-провокативни роли. Не искам да споменавам даже превърналите се в нарицателно рома и филм "Лолита". Да не говорим, че много, ама много се съмнявам моделите да са непълнолетни, да не говорим за малолетни. И единствения към който ще се обърна лично - чертоянов, аз, както и повечето тук предполагам, гласувах за красивия кадър. Много рядко гласувам за голи снимки, особено посредствени. Като искам да си представя, че съм между 2 жени отварям замундата, търся в XXX май беше и след 15 минути съм си "представил" :) Но всеки има право да се възбужда от какво му става - птички, пчелички, маргаритки и т.н. :)
Айде със здраве си останете! :)

П.П. Краси, ядосваш се за глупости. Няма смисъл. :)
144. Jade
+0 -0
"ИНДУКЦИЯ НА СЕКСУАЛНО ЧУВСТВО, начална бисексуалност, ЛАВИНООБРАЗНОТО свръхнатоварване с точки от "индуцирани" самовнушили си и взаимноекзалтиращи се зрители"

Мисля, че Чертоянов го обясни много по-ясно: "Стана ми и затова гласувах".

143. niagara
+0 -0
Драги ми крассик, плаши ме псевдо-авангардизмът... както и криворазбраният....
А за препинателните знаци... щом не можеш сам да видиш грешките си, ще ти подскажа... интервали разни...
142. serjy
+0 -0
Ако беше цветна щеше ли да се възприема така? Излиза, че замаскирането на хомусексоална сцена с деца зад черно-бялата маска на "арт-а" е голяяямо изкуство. Браво!!!
141. maycal
+0 -0
143. b00m
(04.12.2009 14:03) 138. jade
(04.12.2009 12:07)
Има емоция. Задава въпроси. Няма еднозначни отговори.
Това за мен е е достатъчно за да харесам един кадър с живи обекти.

Точно!


В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ, става дума за ИНДУКЦИЯ НА СЕКСУАЛНО ЧУВСТВО!.... Особено от психоаналитични позиции, стои и въпросът за начална бисексуалност. Има основания, изглежда, да се твърди, че у хората, които клонят към артистизъм, тази дълбинна, или не чак толкова, бисексуалност, е малко по-набелязана, не е съвсем (достатъчно) преодоляна (вж. Вилхелм Щекел, 1868 - 1940)

Снимката,явно, има добри технически качества. Както отбелязах по-горе - би могла да се тълкува и като илюстрация на известен демонизъм!?...Особеното, както и това отбелязах, е ЛАВИНООБРАЗНОТО свръхнатоварване с точки от "индуцирани" самовнушили си и взаимноекзалтиращи се зрители, създаващи ИЗМАМНОТО впечатление, че това е някакъв шедьовър!... Ех, .............. (изтрито поради автоцензура)! ;)
140. b00m
+0 -0
138. jade
(04.12.2009 12:07)
Има емоция. Задава въпроси. Няма еднозначни отговори.
Това за мен е е достатъчно за да харесам един кадър с живи обекти.


Точно!

139. nadinnn
+0 -0
Тук най-скандалното според мен е детското излъчване на момичетата, но това пък е и чара на снимката, лолитското винаги е възбуждало и ще възбужда.
138. krassik
+0 -0
140. niagara,нещо авангардизма те плаши,недей така :))
като няма кво да кажете се хващате за глупости.
мила ми ниагара,мисля,че има нужда да ти напомня,след като ми обръщаш и ти внимание на това,че многоточието е препинателен знак състоящ се само от ТРИ,а не четири или повече точки.Като си решила да правиш за подобно нещо забележка , поне си огледай писанията преди това,за да видиш дали са толкова перфектни.


137. niagara
+0 -0
Осветлението и моделите са майсторски подбрани....
но....
Едва ли се налага да правиш и да харесваш изкуство с лезбийки и с малолетни, за да
те признаят за съвременен човек...
Ако това е посоката на развитие, ми дайте да направим и кадри с бебета и с животни, и да станем
авангардисти, и да дръпнем развитието на всички напред.

.

139. крассик, имаш странно приложение на препинателните знаци... авангардист ли си? :-))Р
136. krassik
+0 -0
133.chertoianov
Ами ,ако разгледаш внимателно снимките от категория 'голо тяло',ще видиш,че не всички са с високи рейтинги,даже по-големия процент са с нисък рейтинг,което показва ,че не е точно така както го мислиш.
И друго;две,три,пет мацки- зашо си мислиш,че след като снимката предизвиква съответни реакции у зрителя,тя е нещо по-малко,недостойно и мястото и е другаде?Ами това именно е силна фотография-въздействаща ,и ако си мислиш,че за тази снимка са гласували само превъзбудени мъже,чието либидо е било единствено определящо,се лъжеш също.Дамите от форума и те ли искат да се "наврат",как мислиш?
Всичко зависи от това ,как е представено!
Вие какво очаквате да видите в тази категория... може би увити в плащаници като някои мумии-мъже и жени,стоящи като препарирани,леко поразголени,на които се показва единствено рамо,крак или част от гръб,това ли искате да видите? Ми, естествено е да има провокация,еротика и т.н.,които да носят своето въздействие...
Пейзажът като жанр,макар и в друга насока,може да бъде не по-малко въздействащ.
135. Jade
+0 -0
Има емоция. Задава въпроси. Няма еднозначни отговори.
Това за мен е е достатъчно за да харесам един кадър с живи обекти.

Като жена си слагам ръката на... сърцето и признавам, че ми въздейства.
По същия начин би ми въздействала и подобна снимка на двама мъже. Вероятно защото не страдам от типичния мъжки страх - "да не ме посмият за обратен".
134. ZED
+0 -0
Кадъра е ВЕЛИКОЛЕПЕН!!!
133. Chertoianov
+0 -0
Аз лично умирам от завист, че не мога да направя такава снимка на галактиката Андромеда като на първата страница. Не мога и това си е. И умирам от завист, ама наистина.
132. Chertoianov
+0 -0
Нали?
131. Atakmim
+0 -0
Някои хора шЪ умрЪт от завист ...
130. Chertoianov
+0 -0
@krassik
На мен снимката ми излезе отдясно на първата страница. Аз да попитам ли какво прави там? Ами няма да попитам. Но на Щатите щяха да попитат. А в Англия можеха и да почукат. Без там да е имало БКП и активни борци.
На мен еротиката и порнографията си ми харесват. До определени граници разбира се. Красик и Uri64 може би не разбраха моето възмущение. Аз срещу снимката не протестирам. Снимка като снимка. Хубава. Протестирам срещу лъжливото и лицемерно отношение във форума към актовата фотография. Едва ли не е само са от елитарни творци и други само такива елитарни творци с тежки думи коментират снимката. В с смисъл - одобрявам. Аз просто искам този който вижда две голи мацки да си каже - виждам две голи мацки и искам да се навра между тях. Омръзна ми от претенциозно отношение.
И всеки който иска да вдигне малко рейтинга изпрасква едно... голо тяло. А и преди съм казвал - във форума гласуват за голо като невидели. За каквото и да е. А, да - щом е голо, значи винаги е високо изкуство, което "морализираните" душици няма как да проумеят и разберат. За много от голите снимки (няма как да ги нарека актова фотография) няма доводи защо са "високо" изкуство. Обаче като се обади някой, веднага "ракрепостените" души виждат опит за цензора. Защо за един пейзаж да може да се каже, че не струва, а за снимка с голо тяло - не?!
krassik, едва ли точно аз мога да вляза в графата "морализирана" душица, но както и да е.
129. krassik
+0 -0
Чудя ви се и се мая! Това тука не ви е църква бе хора...Бихте ли ми отговорили(специално визирам- Saranikolai,chertoianov),какво дирите из тази категория,в която евентуално бихте могли да видите нещо,което да оскверни вашата "морализирана" душица...или май ,да ни се лицемерите тука ,най ви приляга.
Още не сте се научили да правите разлика, между еротика и порнография ,за висше изкуство сте забистрили.
128. GOSPODIN
+0 -0
Ако, това не беше форум с претенции за арт фотография може и да са нормални подобни нелепи и нафталинени изказвания, а тук уж е форум за изкуство, но се появяват прекалено много хора, които ми напомнят на активните борци от клуба на БКП, опитващи се да свалят снимки на голо тяло от една изложба през 1987г.
127. serjy
+0 -0
Като фотография, да. Но, все пак е нужно да има някаква морална граница. Ако излъчването на моделите не беше като на 12-15 годишни, може би ...
126. CaMyPau
+0 -0
Ще се въздържа да пиша каквото и да е, че такива глупости ми идват в главата.... :) На мен ми снимката ми харесва !!!
125. ediko
+0 -0
Да!!!! давам злато, и честно казано не го намирам за скандално, човек е такъв какъвто се чувства! Браво на автора!!!!
124. Chertoianov
+0 -0
Смятах да напиша в отговор на uri64 отново многословен мухлясал пост, но изведнъж осъзнах нещо. Снимката прави точно това, за което е създадена - провокира. Мен провокира да мухлясам - а uri64 - да ме осветли. А някой друг - да си предстви че е между две жени. Е, всъщност кой не си е представял?!
Така че - харесвам или не харесвам изразните средства, браво на автора. Все така няма да гласувам, но се впечатлих как ме накара да напиша два поста за снимка, за която иначе не бих написал нищо.
И даже казвам тези добри думи с ръка на сърцето и без да ми е станал.
123. Saranikolai
+0 -0
Allo 124. uri64, tova gore na snimkata e ostataka ot ЦК на БКП. Imenno te propoviadvaha da ne viarvame v Bog i Isus Hristos i da ne chetem BIBLIATA. Mislia, 4e ima nesta ot koito triabva da se sramuvame, a ne da se gordeeme. Stava vapros za MORALA. Moge bi ne znaesh kakvo zna4i MORAL, tolkova po zle za tebe. No vse niakoga ste go razberesh, nikoga ne e kasno.
Skoro ste praznuvame Rogdestvo Hristovo. Pro4eti pone BIBLIATA i tia ste ti kage mnogo - koe e pravilno i koe ne.
122. joru
+0 -0
осветлението ти е много добре! е, като изключим разбира се една малка сянка в/у носа на едната девойка!
браво за снимката!
121. uri64
+1 -0
мдааааа...
по някои от многословните коментари по-горе си личи, че:
- 45 години не стигат
- комунизмът не си е отишъл
- децата не могат да спят спокойно
- разводът не е даден
- социалистическият реализъм ще пребъде през вековете ако само някои от изказалите се радетели на цензурата от соц тип биха имали малко властчица в сайта...

- тези които заклеймяват кадъра като порно виждали ли са въобще порно?
- нима коментарът на №122 - тракториста е по-извисен естетически от кадъра?
- понеже някой не разбира творбите на Пикасо, но пък му харесвали пейзажи трябва всички да гледаме само дървета на фона на планини под невероятно сини небеса изпъстрени с изпрани с Ариел и омекотени с Ленор облачета ли?
- кадърът бил натрапване и агресия, но това че навирате под носовете на другите мухлясалите си и леко миришещи на нафталин многословни мнения не е?

Дааа едновремешните цензори в разните соц творчески съюзи - на писатели, артисти художници и т.н. ако са още живи, могат да си отдъхнат свободно - дошла е бодра смяна...само дето няма вече ЦК на БКП където до се пратят гневни сигнали...

Нищо, тя все пак се върти...
120. todmarin
+0 -0
Браво!
119. tractorista
+0 -0
съгласен с pmartinov

Ако я беше снимал като я лиже сигурно щеше да събереш рейтинг 5000, уви !...

118. kalvados
+0 -0
Много одобрявам!Браво!!!
117. hrihri8
+0 -0
!!!!!!!!!!!!
116. Кънъков
+0 -0
Супер!
115. SiN
+0 -0
21 - изключително глупав коментар :) Снимката е страхотна, пожелавам на дъщеря ми такава поза, с такова момиче - ако и харесва :) Няма нищо грозно или лошо в това, аман от предразсъдъци и ограничени хора!!!
Злато!
114. ivet_blue
+0 -0
108. chertoianov... не четеш ли, по-нагоре коментарът ми е "Възбужда" и точно в това е силата на кадъра според мен. Живота не е само наблюдение и мисли, а и да чувства. На теб ти въздействат красиви пейзажи, на мен две красиви жени отдали се на удоволствие... явно работят различни центрове от нашият мозък, но защо се опитваш да принизиш моя начин на мислене, като намекваш, че никой не би си признал. А снимка с двама мъжа сигурно нямаше да ми въздейства така и да гласувам, защото няма да я разбера и усетя. :)
113. Saranikolai
+0 -0
114.batkoto, saglasna sam napalno s tebe, ti kaza istinata "Zariat e gol" Za sagalenie drugite go vigdat oblechen i imenno te sa zabludenite, prosto po tozi vapros niama nikakav spor, zastoto i v Bibliata ja pishe istinata, no ne vseki i viarva, toi diavola si znae rabotata.
Az za sagalenie glasuvah za tazi snimka po pogreshka i ako moga da si otteglia glasa, vednaga bih go napravila.
Predi vsichko MORALA triabva da e na pochit, a ne poshlostta. Za sagalenie v Balgaria Moralat e na mnogo nisko nivo, a tova go kazvat mnogo intelektualzi.
Niskiat Moral vodi do bednost na edin zial narod.
112. мишо06
+0 -0
Кадърът е направен майсторски и кефи, за останалите за и против, всеки има право на мнение. Честно казано мен, по ме дразнят посредствени кадри, овъртяни, така с Фотошоп, че събират максимум овации и точки в класациите. Къде отива тогава фотографското майсторство?
111. batkoto
+0 -0
Възмутен съм, понякога прекалявате. Много деликатно взе да се прокрадва порнографското снимане. За мен това е граничещо с порнография и не че съм някой задрастеняк на 60 години, който е живял по комунистическо, а съм на 24 и въпреки всичко тази снимка ме възмути!
110. nafets
+0 -0
Да!
109. pepe_72
+0 -0
Направо размазващо!
108. IvanChohadjiev
+0 -0
!
107. jino
+0 -0
13. deathzone
(02.12.2009 14:32) Суфя 'вокд икр;уд= Лркдхр иц; риуд. од м,рицийлд;=
дефзон го е казал най добре :-) :-)
106. Iv.Segal
+0 -0
Великолепно осветление и композиция! Просто могат да влязат в учебник!
105. Chertoianov
+0 -0
Дали тези, които са харесали снимката ще се изкажат също така позитивно към подобна на тази снимка с двама мъже, обаче? Или са гласували за снимката с оная си работа.
Дали снимката с мъжете няма да бъде оплюта или още по-лошо - да бъде оценена високо, само и само да не минем в графата "задръстеняци, неразбиращи високото изкуство".
Аз от сега си казвам - аз не разбирам високото изкуство. Не разбирам защо очите от картините на Пикасо трябва да са на задниците; не разбирам защо картина, направена с изплискана с кофа боя върху платното получава аплодисменти и струва милиони; не разбирам защо снимка, публикувана в специализирани порно-сайтове там ще се брои за порнография, а във Фото-форума ще се разисква като висше изкуство. Не зная какво е "пърформанс". Не зная защо пет изсипани на центъра консервени кутии се наричат "инсталация". Не разбирам. Аз съм простичък човек - харесвам пейзажи, харесвам животни, почти харесвам и хората. Омръзна ми да ме карат да се чувствам виновен обаче, че не разбирам какво е искал да каже автора и съответно да бъда гледан с презрение от тези, които са "разбрали".
Нямам против еротиката, нито пък порнографията. И това е изкуство. И то скъпо платено. Писаното от мен по-горе не е за това.
Сигурно и някой ще ме пита защо пиша всичко това?! И че щом не харесвам - да не пиша. И ще са прави. Но ще се радвам поне един от високо оценяващите художествените качества на тази и безброй подобните на нея снимки да си каже с ръка на сърце - стана ми и затова гласувах. Една ръка на сърце е достатъчна, защото другата може и да е заета. А не да облича желанието си с високопарни думи.
104. maymunskoa
+0 -0
strahotna snimka:)
103. nbg
+0 -0
Много са красиви :)
102. maycal
+0 -0
Всъщност, тези нокти са оправдани, ако приемем, че съобразно и израза на по - активната девойка, тя (девойката) е израизтелка и на демонизъм!... Погледната от тази гледна точка,снимката има вече друг, по-специфичен смисъл, но, пък, заглавието трябваше да е обвързано с него (смисъла)!
101. bouzan
+0 -0
!!!
100. terriblechild
+0 -0
Много въздействащо!
99. maycal
+0 -0
Не става дума за пуританщина, а за по известна досада от показването на естетизирана похотливост(!?) с хомосексуални измерения!........

ПОНАЧАЛО представянето на различни степени на похотливост (между двама или повече субекти) в художествени произведения винаги стои под въпрос - в смисъл, че съдържа ИЗВЕСТНА АГРЕСИЯ, защото натрапва, така да се каже, интимните любовни отношения на едни хора върху други (публиката). Големите творци умеят да правят това нещо много изкусно, така че се минимализира ефекта за прекомерна агресия и възможна досада. Това, което написах дотук, се отнася в още по-голяма степен за случаите, при които показаните отношения на интимност са с хомосексуално естество. В крайна сметка - естествено, че снимката има право на своето обществено битие, но тя и авторът и не могат да бъдат недосегаеми за критика, нищо, че голяма част от българските зрители (авторът бил руснак!?),в случая, повече или по-малко робуващи на порив за (псевдо)освободеност, (псевдо)оригиналност и на малко стадна Б- рейтингова инерционност, натоварват с много точки тази снимка. Най-малкото, заради отвратителните нокти,пак повтарям, снимката не би трябвало да заслужава толкова голям дял от хвалебствието, което има тук!
98. ivanino
+0 -0
Наистина провокативен, но перфектен кадър! Браво!
97. Gen
+0 -0
!!!
96. Mirea
+0 -0
прекрасен кадър !
95. fotocolor
+0 -0
Супер е кадъра,доста провокативен кадър.Да му мислят пуританите
94. NShopov
+0 -0
Твърде добре! :) Има ли мисъл, има ли чувство. Само тогава се ражда изкуство. Провокацията на този кадър е поразителна. Евала :)
93. pisach
+0 -0
Много нежно, браво!
92. ammcfc
+0 -0
;)
91. nadinnn
+0 -0
като изключим ноктите е готино
90. GOSPODIN
+0 -0
Кадъра е чудесен пример за фотоизкуство! Малоумните коментари, автора едва ли ще разбере, защото е руснак.
http://www.adalante.ru/
Тесногръдите псевдопуритани отново изпълзяха и нахвърляха в пространството думички, като "хомосексуални", "гей" и "педофилия" без изобщо да са наясно с материята.
Добре, че зад завесата на селянията едни други хора творят и ни показват изкуство, а не си чешат езиците.
89. DREAM_THEATERa
+0 -0
Страхотно боке, страхотна Ч/Б фотка !
88. ivet_blue
+0 -0
Възбужда...!!!
87. serjy
+0 -0
87, 88, съгласен :(
86. lao
+0 -0
Май си прекалил с провокацията, ..........
85. f2006
+0 -0
Май трябва да се направят две отделни категории по интереси. Едната да е за гей-снимки, а другата за педофилия. Тези които имат интереси към явленията ще влязат нарочно и ще си ги зяпкат. Така няма да се нарушава естетиката и моралът на форума. Не ме бройте за пуритан. Просто, всяко нещо трябва да е на мястото си.
84. godfather_spi
+0 -0
Ляватааааа!
83. godfather_spi
+0 -0
Аз виждам само дясната и там историята е велика :-D
82. nnenov
+0 -0
81. modiliani
+0 -0
ох....
80. maycal
+0 -0
Има елемент на досада в тези хомосексуални етюди!.... И какви отвратителни нокти се забелязват!
79. pacy4
+0 -0
Strahotno ! ! !
78. Essential
+0 -0
Уникално!!! Браво!!! И много смело:)))
77. pizzar
+0 -0
Осветлението е разкошно!!!
76. Лиа
+0 -0
Браво
75. radischen
+0 -0
Красота!!!
74. Ilie
+0 -0
Брех...какъв задух търсите...всеки случай не е от болест ...оригинално е!Поздравление за идеята и изпълнението!
73. zaiko
+0 -0
Такива кадри ме карат да... Ох разхлопа ми се сърцето... Много красиво...
72. simona7569
+0 -0
:)
71. HITTHEROAD
+0 -0
34:)))))))
70. wallburn
+0 -0
Браво, чудесен кадър!
69. borkond
+0 -0
34) - баба Илийца е идеята?! Хубав кадър!
68. tometo
+0 -0
34. ellisaveta имаш невероятно чувство за хумор, смял съм се до сълзи.... както отдавна не бях!!!! :))))))
67. ffwd
+0 -0
Марш на първа! :)
66. desislava
+0 -0
Браво, чудесен кадър
65. Eli_88
+0 -0
много добро!!!
64. Mirabilia
+0 -0
34) :)))) Усмихна ме до ушите...:))
Моделите са просто разкошни - това е,което харесвам в този кадър..
63. RaceSpirit
+0 -0
аве майка и дъщеря ,непълнолетни ,дъра бъра.... ,който за каквото си мисли :)
Перфектна снимка ,страхотна идея ,просто красота . БРАВО
62. irhe
+0 -0
много хубава, нестандартна снимка ... /но истината е, 4е ми става малко 'ънплезант' от нея/
61. pejeto
+0 -0
Krasottaaaaaa!!!!
60. Saranikolai
+0 -0
Momichenzeto mai e maloletno, a takiva kadri sa zabraneni s maloletni deza.
59. swan_
+0 -0
Уххх... Страхотен кадър!
58. valdo
+0 -0
!!
57. sandesko
+0 -0
що па решихте,че са майка и дьщеря,снимката е супер!
56. ДимитърСлавчев
+0 -0
perfect
55. siw4o
+0 -0
bravo
54. tormentor
+0 -0
интересно решение!
53. marbah
+0 -0
Zazdava useshtane za filma FRIDA....Ima izkustvo v kadara!
52. Mistrall
+0 -0
Невинни години :)
51. burnmaster
+0 -0
Абе Кирилие.....облечени са си жените!!!!!
50. charm
+0 -0
!!!
49. kirilsr
+0 -0
Две голи женски тела.Това ще избие рибата.До утре е засенчило всички останали "шедьоври".Хубав кадър :-)
48. sirob
+0 -0
Иначе страхотоно осветление!
47. eluiza
+0 -0
Факт е,че това го има в действителност...син,дъщеря,живота си е техен...
Браво за смелостта!:)
46. sirob
+0 -0
Оооо вижте ръката на дъщерята с какъв маникюр е, май няма да "лекува"!
45. roza2
+0 -0
!!!
44. sirob
+0 -0
Ама какво става тука? Прилича на кадър от филм.
43. jackieg
+0 -0
Красиво е!
42. Blackthrone
+0 -0
браво, уникален кадър!
и амън от тесногръди хора...
41. Counter
+0 -0
Предизвикателен и говорещ кадър!
Всичко останало е жалко подобие на сивата ни същност която Ви заобикаля!
Браво на автора!
40. Stoyan_5
+0 -0
От постовете Ви личи, че не всички сте дорасли ...
39. demiman
+0 -0
39 - :) Каква дъщеря, какъв син, виждам две жени на едно място ...
38. Roo
+0 -0
25, 34, лудаци хаха
страшна е!
37. pmartinov
+0 -0
36)А със сина ако се случи ?

Били ги снимал ?
36. charly74
+0 -0
великолепна!!
35. el_heri
+0 -0
каква майка, каква дъщеря..., какви болести?! ... едно коп4е тук щеше да направи 4удеса :)
34. demiman
+0 -0
21 - :))) Участвам ...
33. Snoopoff
+0 -0
лесбийщина...
32. ellisaveta
+0 -0
И аз като 25. Майката сякаш има треска от високата температура и пристъпи на задух, за това се е разкопчала. Цялата тъга се чете в очите на бедната й дъщеря. Авторе, дай повече инфо, белким схванем идеята.
31. Ihif
+0 -0
!!!!
30. Refa
+0 -0
!!!
29. Aneri
+0 -0
различно е!
28. svetal
+0 -0
браво
27. Зи
+0 -0
Аууу,големи моралисти има тука.
26. Stoyan_5
+0 -0
pmartinov ... не кълни, че ще те стигне!
25. Saranikolai
+0 -0
Moge i da sam s gre6ka. He razpoznah dobre pozata, sagaliavam.
24. Saranikolai
+0 -0
Glasuvah, zastoto predpolagam, 4e maikata e bolna (taka izglegda) i dasteria i ia gleda sagalitelno. Ina4e snimkata e ka4estvenna.
23. Saranikolai
+0 -0
+++++++++++++
22. testmaniac
+0 -0
21. 12356joro
+0 -0
+++
20. pmartinov
+0 -0
Пожелавам на всички които харесват идеята на този кадър да заварят дъщеря си в тази поза ...
19. BurkinaFaso
+0 -0
unikalno...
18. Davor
+0 -0
нещо красиво и различно!!!
17. diver
+0 -0
Браво!
16. kaff
+0 -0
15. Stoyan_5
+0 -0
... от устата ми го взе deathzone
14. Зи
+0 -0
Браво!
13.
+0 -0
Сори, незнам какво стана. Чуден кадър.
12.
+0 -0
Суфя 'вокд икр;уд= Лркдхр иц; риуд. од м,рицийлд;=
11. Борислав_Ковачев
+0 -0
чудесна!
10. natale
+0 -0
като от филм :)
9. sir_sky
+0 -0
супер!
8. etka
+0 -0
браво,браво.......
7. Alex-dan
+0 -0
Еха, страхотно заснето!
6. alsash
+0 -0
искам и аз...искам и аз.....
5. Stoyan_5
+0 -0
Впечатлен съм!
Гласувам бързо, докато цензурата не се е намесила ...
4. tbby
+0 -0
Чудесен кадър!
3. ecobo
+0 -0
мааалиииии :-)
2. krassik
+0 -0
ехаа,красота!:)
1. ivan_kadiiski
+0 -0
!
Снимки на adalante
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tags:
Още снимки от рейтинга
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Лиценз
© Всички права запазени.
Подай сигнал
32 потребителя следят автора