Автор: playan
Дата: 07-08-11 17:43
<EUR 800.00 с безплатна доставка.>
Преди 6 месеца публикувах оферта за TM700 на традиционно най-ниската цена без аналог - 1100 лева. Все пак говорим за половин година назад във времето! Разбира се, камерата се продаде едва 15-20 минути след публикуването на обявата, но и досега получавам обаждания дали все още е валидна. В този смисъл, както вече писах, за ТМ900 засега няма промоционална оферта...
Ако цената от линка ви устройва, възползвайте се. Имам представа и от eBay, тъй като съм редовен потребител там, макар за неща от лично естество. Но чистосърдечно ще ви дам няколко съвета, пък вие си преценявате.
Значи: винаги проверявайте щателно лицето отсреща, от чиято стока се интересувате! В случая съмнение буди не само рейтингът на продавача, а и фактът че той е дал местонахождение UK, а в същото време изисква цена в EUR. В британския eBay всеки продавач търгува в GBP, освен ако не е с местонахождение от Ирландия (или някоя друга страна от ЕС - много редки случаи).
Като се има предвид, че доставка на подобен скъп продукт до БГ е от £25-35 нагоре в зависимост от застраховката, сам си направете сметката как продавачът поема и тези разноски и колко остава цената на самата камера, и къде е логиката.
През изминалата зима имах клиент, който в последния момент отказа доставка на Canon 550D (пълен комплект с 18-55, т.н.) за 1280лв. заради търг точно от британския eBay, който много приличаше на този. Поблазни се че цената бе с около 100 лева по-ниска, също в евро и също с безплатна доставка. Впоследствие се оказало, че продавачът всъщност бил румънски скамер, заради който лицето олекна с онези EUR 550 и естествено нищо не получи. Какво е станало оттогава досега, не знам...
Пожелавам ви да не сте в графата на подобни опарили се, може и всичко да е наред в случая, но просто ви описах реална ситуация, над която все пак си струва да се замислите.
Публикацията е редактирана (07-08-11 17:47)
|
|