Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фото базар - Видео техника
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Търся кепчър за NTSC сигнал
Автор: PieroBG   
Дата:   31-03-10 00:27

Търся да закупя TV тунер/кепчър, с който да запиша няколко видеокасети NTSC.

Отговори на това съобщение
 Re: Търся кепчър за NTSC сигнал
Автор: GMir   
Дата:   31-03-10 23:14

твойта работа "за едно копче поръчка за костюм" и пак няма гаранция дали няма да ти се разминава гласа с картината! Пиши ми на лични -дай повече информация и ще ти дам няколко съвета.[smilie24]

Автор: record   
Дата:   01-04-10 09:09

Те всички кепчъри за компютър свалят и в NTSC.След това трябва да го преобразуваш в PAL ,но според мен няма нужда, защото повечето DVD-то и телевизори четат NTSC.

Автор: папач   
Дата:   01-04-10 09:34

През 1394 ако са цифрови касетите.Ако не са пускаш сигнала по кабел до аналоговия вход на цифрова камерка и през цифровия и изход пак през 1394 отива в компа.

Автор: Tonidi   
Дата:   01-04-10 10:43

подозирам че проблема е с какво да се възпроизведат тези ntsc-та

Дата:   01-04-10 19:52

Проблема е следния: имам няколко VHS касети, снимани в САЩ на NTSC. Смених няколко кепчъра и на двата ми компа, но NTSC-то го вади черно-бяло или на много ситна черга по диагонал. С PAL и SECAM проблеми нямам и не съм имал. Само с проклетото NTSC. Смених видеокартата с едно Ati Vivo и пак същата работа...Не иска да извади цвят на NTSC-то!Някой от знаещите колеги ако има идея...

Дата:   01-04-10 21:02

подозирам че проблема е с какво да се възпроизведат тези ntsc-та

Автор: SSTTOO   
Дата:   01-04-10 21:28

Проблема е друг и аз го имах навремето.Докато не намерих видео което да възпроизвежда НТСЦ .Иначе видеокартата ще горазпознае,ако видеото и даде коректен сигнал.Мога да ти дам едно видео за 30 лв.ако искаш.

Публикацията е редактирана (01-04-10 21:30)

Дата:   01-04-10 21:53

Имам няколлко видеомагнетофона. Професионално JVC, от доброто старо време, 14 кг метал, което като му кажеш NTSC-променя скорост и т.н. Другите пак възпроизвеждат този формат. Ресултата е един и същ!

Дата:   01-04-10 22:31

щом видеото вади NTSC , търси цифрова камера на NTSC и прекарваш аналоговия сигнал от видеото през нея, вадиш го от 1394 и в компа...така и ще запазиш максимално качеството

Автор: mezzo   
Дата:   02-04-10 17:56

Ако видеото което възпроизвежда НТСЦ се гледа на ПАЛ телевизор пак няма да стане. Трябва сигнала да си излиза НТСЦ и да си остане такъв - за да може да се свали без проблеми.Т.е зависи видеото дали е чисто НТСЦ или е такова което може да се гледа на ПАЛ ТВ.
Ако си излиза без да е конвертнат го слагам на външната си записвачка ПАЙНЕР и си го записвам директно на ДВД пак на НТСЦ , а после се чете от всички плеери и компове. Ако видиш зор се обади на лични мога да ти помогна.

Публикацията е редактирана (02-04-10 17:58)

Дата:   02-04-10 22:21

Видеото си вади чисто NTSC. Преди мнго години само веднаж ми се получи да запиша NTSC и се опитвам да си спомня каква програма ползвах за кепчването тогава. Сега съм с няколко различни версии на Ulead и вече си мисля, че проблема е в това!

Дата:   02-04-10 23:19

преинсталирай улида, в момента на инсталацията те пита как да се инсталира като кепчър - дали PAL или NTSC

Дата:   02-04-10 23:41

Не помага

Автор: to6ko1999   
Дата:   03-04-10 09:26

NTSC са два вида (формата)...съобрази ли?

Автор: SIMCOFILM   
Дата:   03-04-10 17:55

Когато плейваш от видеото на мултисистемен телевизор цвят имаш ли?

Дата:   04-04-10 10:51

Доста видеоплеъри го четат безпроблемно този стандарт и всички видеообработващи програми имат проекти за него.Не е добре да се конвертира в пал,ами просто да се цифровизира в същия стандарт и в последствие всички двд плеъри ще го четат.Изглежда,че проблемът е в аналогов кепчър за този стандарт и за това е нужно да се прекара през видеокамера която го позволява например Sony DCR-TRV 255 E.При мен видеокарта ати се е справяла директно,но пак се губи качеството.Най лесния вариант за запис на двд без обработка е външно записващо двд пайнер 3100 от 1200 лв.

Дата:   04-04-10 20:39

тиа цени на външни рекордери папач са от преди най-малко 5 години. сега има за 200-300 лева без вътрешен харддиск/той вдига цената/, моделчета на филипс, самсунг, деу и др. и комбинирани VHS-DVDR

Дата:   05-04-10 09:18

Много хора си слагат лед на челото с евтините рекордердери.Моето струваше 1200 лв. преди 5 години и е без хард,но не е мръднало до сега.Не ми предлага записи за 2 и 4 часа и се регулира за побиране на запис през 5 минути.Когато е спиран тока си продължава записа на отделен чаптър и има доста стандарти.Парите си върна през първата половин година и не съжалявам.

Автор: SIMCOFILM   
Дата:   06-04-10 00:57

PieroBG, потърси кепчер с процесор SAA 7130.Ако си намериш пиши едно лс. за да ти пратя добре написан софтуер и кодек.Преди 6 години съм конвертирал с пълно качество за DVD и то на смешни компютри със слаби параметри за тогава...

Автор: SSTTOO   
Дата:   06-04-10 20:49

Виж тук http://zamunda.net/forums.php?action=viewtopic&topicid=130615

Дата:   06-04-10 22:31

това ати е добро предложение за парите си но трябва да се махни наличната видеокарта което е и недостатък. За тия пари при търсене е възможен варията за закупуване на нов USB външен кепчер.
отговарям на папач -2 години преди да купиш пайнера имах мустек който купих навремето за 800 лева и което все още работи /недостатъка му е че записва на +R/ и преди 2 години го купи колега видеоператор защото мустека си кодираше дисковете. Веднага си купих филипс за малко над 200 и записва абсолютно всички видове двд включително и DL [smilie24]

Автор: mezzo   
Дата:   07-04-10 11:36

Само PIONEER !!! Аз също съм много доволен и не на празно са си по скъпи от другите.Моя е DVR-320.Безпроблемна работа от години.Един от малкото които са с вход и изход на 1394. Компютърните ми записвачки са също от тази фирма - безотказни !
А за Филипс не искам и да чуя. На времето си бях купил за 1500 лв. външна и ми скъса нервите.Още като я купих правеше проблеми и на втория ден ми я смениха с нова - но проблемите тепърва започнаха. За гаранция от 1 година - първите 6 мес. беше на сервиз 5 пъти за един и същ проблем.Дефакто бях без записвачка. Писна ми им казах,че си искам парите, но в БГ трудно някой ти връща.В крайна сметка нищо не стана и така си изгорях.Имах си плеер за 1500лв. Проблема и беше че правеше грешки и гореше дисковете или пък не ги финализираше. В същото време един приятел си бе купил по-големия модел от МАЧ-ЛАЙН серията,на който му смениха оптиката на 7-8 месец - и то ДВД при домашно ползване.
Така че видя ли Филипс.....[smilie23]

Публикацията е редактирана (08-04-10 11:06)

Дата:   07-04-10 12:13

GMir, какво означава мустека си кодираше дисковете?
Казвайте ако сте измислили нещо против копиране и размножаване на дискове.
[beer]

Автор: ogy25   
Дата:   07-04-10 20:23

А за Филипс не искам и да чуя.

хич да не ти пука mezzo, добре дошъл в групата на прецаканите от филипс.
[ezik]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР