Автор: redgy
Дата: 11-02-11 12:05
Колеги, не се дразнете излишно, няма смисъл!
Младежа ero_83 изкара късмет, успя бързо да се свърже с продавача, и да осъществи сделката. Аз го подкрепих в решението му да я купи, и доколкото разбирам, не съжалява!
Sony FX-1 е аналог на Z-1, но с някой съществени различия. Който е запознат с моделите, знае какво имам в предвид. Това е последния модел на Сони, който е със 3CCD матрица. Следващият модел FX-7 вече е с 3CMOS матрица. Разликите между двете матрици са доста големи, и спокойно мога да заявя пред вас, че 3CMOS матрицата има доста предимства. За мен CCD матрицата има едно основно предимство пред CMOS-а, и това е че не реже кадъра от където и падне когато блесне светкавица. Това за съжаление е един от недостатъците на CMOS матриците, който едва в SONY EX-1R e уж отстранен, донякъде.
Аз също снимам и сватбени тържества, но го правя с XDCAM камера, и когато искам от хората 800-1000 лева за HD филм на Blu-ray disc, имам съответната аргументация.
Пожелавам на всички, някой ден да започнат да снимат с ПРО модели камери, защото разликите не са само в цвета на пластмасата, и държача за допълнителен микрофон!
|
|