Автор: batko
Дата: 09-10-10 20:17
Пропуснал си модели 300 и 330...
Доколкото разбирам от четене - всичките изброени модели са 3CCD, но само горните 2-3, не помня от 300 до 500 или 400 и 500 са с малко по-голяма матричка, което вероятно ги прави малко по-светли. Като се снимат по-тъмнички сцени или такива с по-дълбоки сенки, тогава става ясно коя е по-светлата камера... + това има значение и поредността на излизането им на пазара... На по-новите има подобрения не само в матричките а и в процесинга - процесори, алгоритми... Другото при по-новите е подобряването на O.I.S-а на Panasonic и вдигането на оптичния зум...
И последното в тази линия - до 400 върви нагоре, при 500 лекичко дава на заден... Просто казано - 500 е влошен модел на 400... И дотам... И още нещо за последните два модела четох от руснаци - в 400 и 500 имало някъв чарк на Sony, който си заминавал на около 100-тина часа бач на механиката... Даже имало партиди, връщани за рефърб... После се подобрила хавата, но ако попаднеш на такава камера (80% вероятност, освен ако вече не е от тези, минали подмяната (нещо като платките на Nikon D70)) - около 400 лева за подмяна с новоадаптиран чарк - пак от Sony...
Така, че ако снимате слънчеви поля с тези камери - ясно е, че трудно ще се разбере с коя са снимани - в 4:3 на стар телевизор...
Лично аз ще ги ползвам само widescreen (16:9) и като ги опнеш дори на лаптоп 1280х800 и то на контрастни сцени с яки сенки по-горните и съответно по-нови модели си показват възможностите...
Така че да се вкарват лекомислени въпроси е тъпо!
И така: продължавам да търся упорито споменатите модели от 250 нагоре...
Вече наблюдавам и в ибей какво е положението и какви са цените... Ако има тук конкурентни предложения: заповядайте! И без такива - не ми се продава особено и ала бала... Вкарваш оферта със цена и чакаш! Търся продавач, а не някой дето се прави, че аман-заман би ми пуснал от немай къде...
Кой би се разделил с любимата си неупотребявана камерчица?
Публикацията е редактирана (09-10-10 20:19)
|
|