Автор: trabajo
Дата: 16-04-11 06:44
Дени, само не си отбелязал, че картата на "Геотрейд" е платена и струва точно 99 лв и е около 102 MB. Аз самият имам Magellan Explorist XL, ползвам една от безплатните карти, и досега не съм имал проблеми. Има си всичко, което е необходимо - пътеки, хижи, интересни места. Картата на Геотрейд, цитирана от теб е голяма по обем, защото може да се ползва и от туристистически и от авто навигатори. В нея има всички жилищни блокове и детайлни планове на повечето населени места. Ще отбележа само, че с туристическите навигатори на "Гармин" (примерно извънредно популярният GPSMAP 60CSX) също не може да търсиш по номер на блок. Това си е политика на фирмата, за да си продават и авто GPS-те. Не мисля, че продаваният от Mandy "Магелан" би свършил по-малко работа от един Гармин в реални условия в планината. Разбира се има хора максималисти, които си купуват най-софистикираното нещо, а после ползват едва 5% от възможностите му. Всички познаваме хора, които си купуват техника за няколко хиляди лева и снимат в автоматичен режим, нали? А и всички карти на Гармин може да се преформатират за работа с Магелан, отдавна си има софтуер за това.
|
|