Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Базар - Компютри и Лаптопи
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Търся евтин хард диск 2.5"
Автор: PeterPAN   
Дата:   20-08-12 11:24

За експеримент, може да има лоши сектори, но да работи!

Отговори на това съобщение
 Re: Търся евтин хард диск 2.5"
Автор: IvoZ   
Дата:   20-08-12 12:34

ата или сата ?

Дата:   20-08-12 15:16

няма значение искам го разглобя и да видя след като го сглобя дали ще тръгне [smilie18]

Автор: IvoZ   
Дата:   20-08-12 21:47

имаш лс

Автор: tyunkata   
Дата:   20-08-12 23:20

Имаш ЛС

Re: Търся евтин хард диск 2.5
Автор: ork1   
Дата:   21-08-12 00:03

да ще тръгне, аз съм работил в завода за твърди дискове и няма нищо особено.. важното тогава беше нулевата пътечка да му окажеш или настроиш забравил съм ползвахме едни имитатори, по важното е да не попадне прах вътре че ще му се разкаже играта.. за целта примерно ползвай вентилатор с филтър които да духа срещу теб.. масите дето ги сглобяваха бяха точно тъй едно огромни филтри и духат срещу ни но много слабо защото и дрехите ни бяха специални както и пода но за теб това е без значение, достатъчно е да си намокрил преди това пода си да не се вдига прах , абе всичко се върти около праха а вътре в диска няма какво да видиш.. един шпииндел с една или две плочи и няколко ламаринки на които има глави.. не виждам какво ще търсиш там.. ако освен не си решил да сваляш шпиндела да го местиш на друг диск, но пак казвам моето мнение че там вътре няма какво да се скапе в един лаптопски диск за да ровиш освен ако не от любопитство, мога да пиша още доста но ако нещо те вълнува попитай ме на лични.. самите дискове на сегашните са като никелирани на времето бяха кафеви но преди да се нанесе метализираната боя са алуминиеви и цвета си е на алумин.. тук често правихме антени за втора програма с такива дискове[smilie18]

п.с. помня имаше едни 100мегабайта големи колкото една автоматична пералня. мисля че се срещат по музейте за да видиш устройството им в уголемен вид , а шпиндела с диковете се развърта с ел.двигател колкото на пералня

Публикацията е редактирана (21-08-12 09:46)

Автор: imitev   
Дата:   21-08-12 00:12

Едно време дисковете са били 1:1 със сегашните вътре...

Дата:   21-08-12 23:37

мерси за инфото и ценните съвети, пратих ЛС [shtrak]

Автор: alexnt   
Дата:   23-08-12 09:03

https://photo-forum.net/sitepics/forum/2017-02/autf6128.JPG

https://photo-forum.net/sitepics/forum/2012-08/pnsq4048.JPG

http://snimki.be//store/1/631345701708.jpg

Дата:   23-08-12 18:06

Въпроса е след като стигна до тази картинка и го сглобя какво трябва да направя че да заработи пак но с други плочи от 'еднакъв" диск или да сменя рамената с главите...

Автор: radoslaf   
Дата:   23-08-12 19:35

Процента да заработи е почти нулев , разглобявал съм доста дискове да им вадя магнитите че са много силни и почти никой не съм успял да разглобя без да се изкриви пластината с главите.
Тези 2 магнита долу в дясно на снимката са адски силни и почти е невъзможно да ги извадиш с плавно движение.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР