Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Topics - forum: General topics
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Canon A710 IS автофокус при клипове
Author: mialy   
Date:   12-06-07 13:01

Здравейте!

От няколко месеца съм собственик на въпросния фотоапарат. За снимки почти нямам забележки (тези които имам се убеждавам, че са заради моето „майсторство“...), обаче при клиповете срещнах проблем. Знам че понятията „фотоапарат“ и „видео клипове“ много, много не са съвместими, но все пак се налага и тях да правя, а като нямам видео камера... ясно е предполагам.

Така проблема е, че при клипове автофокуса не работи или поне не както аз очаквам - при фокусиране на далечни обекти (примерно 5-10м), и после "преместване" на обектива към по-близки (примерно 40-50 см и по малко), обектите остават замазани. Това нормално ли е за този фотоапарат или само моя е бъгавия?

Извинявам се ако пиша бисери, но това ми е първия цифров фотоапарат (и втори въобще фотоапарат) и не разбирам чак толкоз много. [smile]

Благодаря за отделеното време! [beer]

Reply To This Message
 Re: Canon A710 IS автофокус при клипове
Author: gemaxprint   
Date:   01-21-08 14:59

Може би 40 50 см е за МАКРО, което трябва да включиш?!
АКО ПРИ ПРЕМИНАВАНЕ ОТ 10-15 МЕТРА ДО КЪМ 1-2 МЕТРА ТРЯБВА ДА РАБОТИ АВТОФОКУСЪТ...
Иначе има някакъв проблем.
НН[shtrak]

Reply To This Message
 Re: Canon A710 IS автофокус при клипове
Author: mialy   
Date:   01-30-08 22:40

Добре, но защо само моя има това тъпо макро при клипове? Примерно при Sony S600 като снимаш клипче фокусира и на далеч (над километър да кажем) и на близко - под 20 см по време на клип. Моя фокусира преди започването на клипчето; по време на самия клип - нищо! [smilie2] Ако някой друг има същия апарат може ли да каже дали и при него е така или моя е дефектен. Да знам да го връщам. [smilie11]

Reply To This Message
 първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »