Author: oshinoshi
Date: 09-13-07 16:42
Може би бъркам, но представата ми за фото-форум беше място, където да получавам съвети и да бъдат обсъждани снимките ми, вкл. положителна и отрицателна критика, с цел подобряване на работата ми. Тук, в този форум обаче, ми прави впечатление, че много пъти се случва просто да се натрупа някаъв брой точки/медали, а мнения почти да липсват. Положителните мнения и да липсват към една добра снимка не е такъв проблем, но когато една снимка не се оценява добре, е добре автора да разбере кое му куца, кое не се е харесало и т.н.. за да се коригира.. Не визирам майсторските снимки на топ потребителите тук, а снимките на хора като мен - аматъори с желание да се научат да снимат качествено (не казвам професионално, понеже на мен не ми е цел да бъда PRO).
Знам, че е лесно само да критикувам организацията на сайта, но това, което се получава тук е снимките масово да бъдат недоглеждани и некоментирани. Може би вие ще решите как да постъпите като професионалисти, но ако нещата продължават да стоят по този начин, аз ще напусна този форум, определяйки го като безполезен (не виждам полза в това да се кича със заслужени и незаслужени медали ако не си науча недостатъците).
Единственото, което мога да предложа е гласуването да НЕ бъде анонимно, защото мисля, че е много лесно някой да гласува с "Не гласувам" или с бронзов медал, без да обясни какво не му е харесало.. и когато се гласува, това да бъде съпътствано задължително с някакво мнение... "Златен медал - защото....; Не гласувам - защото..." Понякога си мисля, че това е с цел да натрупа повече медали от другия.. Усещам сякаш някакво състезание кой ще има повече медали ли.. може и да бъркам. И знам, че това не е само мое мнение..
Поздрави!
|
|