Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Леле-леле! Всички които разбират от разни компютри и вируси ако може да помагат
Автор: ejko   
Дата:   22-09-08 20:46

Имам проблем, че Avast!-а ми открива някакъв троянец, наречен Win32:Small-JKW [Trj] в горепосочената директория System Volume Information\_restore, която според гугъла е малко коварна за почистване. Кофтито е че гугъла, така и не ми каза как да се оттърва от троянеца и затова много бих бил благодарен на вашата помощ. В момента заразеният фаил е в клетката на антивирусната, но това някак не решава проблема. Заразеният фаил е:
E:\System Volume Information\_restore{192B6B7A-84D9-45D4-BB49-F2CA35F8C44A}\RP36\A0018652.exe Нова папка: C:\DOCUME~1\DEYANG~1\LOCALS~1\Temp\_avast4_\unp206239092.tmp\10.exe
Абе много е страшно и е важно да го оправя скоро това! Ако можете да помогнете ще съм благодарен и ще [beer]
мерси

Отговори на това съобщение
 Re: Леле-леле! Всички които разбират от разни компютри и вируси ако може да помагат
Автор: Георги   
Дата:   22-09-08 20:47

купи си легален нод32

[smilie24] [smilie5]

може и със SMS за 1 месец да пробваш.

nod32.bg/sms

Re: Леле-леле! Всички които разбират от разни компютри и вируси ако може да помагат
Дата:   22-09-08 20:49

ама виж проблемът е че той е засечен и искам да го махна сега. Лошото е че не съм сигурен този фаил за какво е...! Звучи ми важен, а и гугъл май ми намеква нещо подобно.

Автор: marrio31   
Дата:   22-09-08 20:52

най-вероятно няма да можеш да го изтриеш,нищо че ти се вижда опасно[smile] а иначе според мен е фалшива тревога..

Автор: komitoff   
Дата:   22-09-08 20:53

Пускай антивирусна в "сейв мод"
Може и рьчно да го изтриеш.

Re: Леле-леле! Всички които разбират от разни компютри и вируси ако може да пома
Автор: Императорът.   
Дата:   22-09-08 20:57

Изтрий го ръчно и туй то. Щом го знаеш де е... Синята топчица защитава добре, ама май не я бива за убиец.

Дата:   22-09-08 20:57

така като гледам само това аваст го открива тоя твоя кон[smile] странно ,а иначи търси-
Small-JKW removal

Автор: E.Stanev   
Дата:   22-09-08 21:00

Това е единственото решение...Kaspersky...[smilie5]

Re: Леле-леле! Всички които разбират от разни компютри и вируси ако може да пома
Автор: tonevjr   
Дата:   22-09-08 21:01

Принципно Kaspersky![smilie24]

Иначе решението към момента е да го забършеш ръчно...малко вероятно да стане нещо,но не напълно изключено [smile]

Дата:   22-09-08 21:03

Мале-мале - не си туряй Кашпировски - тоя перверзник не можеш го махна после, като кърлеж е !!!

Автор: Славов   
Дата:   22-09-08 21:03

Качвай нод-а и си без проблем.....

Дата:   22-09-08 21:05

Потърси на русский - има безплатна версия на Нод-ът някъде във Фишките.

Дата:   22-09-08 21:06

не съм сигурен, че фалшива тревога, защото компа ми яко лагва и е съпер зле:((( Ми да го трия виката..., хм! В нета пише че са важни тея файлове...

Автор: NO_CARRIER   
Дата:   22-09-08 21:08

С десния бутон на my computer, properties. Намери System restore и го забрани. След това го разреши отново. Вируса вече го няма.
Моят избор е http://free-av.com/ вече 5та година не ме е предала.

Дата:   22-09-08 21:08

http://www.kaspersky.com/removaltools я разгледай тука дано намериш нещо

Дата:   22-09-08 21:12

моя избор е nod32 според мен е най-лекия антивирустен софт ,а лешперски -мноо тежи,пуска сканира...се прави нещо

Дата:   22-09-08 21:20

NO_CARRIER мерси много! В момента това правя, надявам се да реши проблема:)))
А трябва ли да правя нещо наречено "създавам нова точка за възстановяване" след като приключи чистенето. И кога трябва да се пусне пак рестора?
При положение че проблемът е само в диск Е:, трябва ли да предприема подобни действия и в С:.....?????
Мерси отново!

Автор: solo5   
Дата:   22-09-08 21:24

изтегли си WinClam (безплатен е)
и Spyware Terminator (също безплатен)
и нямаш грижи [smilie24]

Публикацията е редактирана (22-09-08 21:25)

Автор: terminator   
Дата:   22-09-08 21:27

Най-напред ЗАДЪЛЖИТЕЛНО спри функцията SystemRestore на Windows-a (десен бутен върху иконата MyComputer, там има един таб SystemRestore или Възстановяване на системата (ако си с български интерфейс) - от него дай Disable monitoring on all hard drives или съответния му превод на БГ - това изтрива съдържанието точно на тази папка - System Volume Information\_restore - в нея се крият вирусите и троянците като ги чистиш и след рестарт Windows-a веднага ти ги възстановава [smile])
След това пусни антивирусната си програма с която го хващаш и го изчисти с нея. За по сигурно може да рестартираш Windows-a в Safe Mode и през него пак да пуснеш антивирусната програма. Докато си в този режим поразходи се по папките Windows, Windows\system32, Program Files потърси там A0018652.exe и 10.exe и за разни съмнителни .exe и .dll файлчета (особено ако са няколко различни имена но с една и съща дата и час на създаване) и ги изтрий и от кошчето.
След рестарт в нормален режим виж как е - има ли пак троянец и чак тогава пак си пусни функцията SystemRestore - ако държиш да може да си възстановяваш Windows-а след краш, но все пак не забравяй къде се крият вирусите [smilie5]

Айде успех [smilie24]

Дата:   22-09-08 21:35

Мерси много terminator! Малко лайшки въпрос, но как става рестартиране на Windows-a в Safe Mode, и боратно в нормалния

Дата:   22-09-08 21:37

natiskai f8 vednaga sled kato go vkliu4i6

Дата:   22-09-08 21:37

ejko написа:
> При положение че проблемът е само в диск Е:, трябва ли да
> предприема подобни действия и в С:.....?????

Можеш само Е да спреш. Но може и да не му обръщаш внимание. Стига да не използваш възстановяването, нищо няма да ти се случи.
Ако спираш и C, то може да създадеш нова точка за всеки случай.

Автор: Vinsent   
Дата:   22-09-08 21:49

Терминатора е върха! [smilie24]

Ама, Ежко, кво ти пука дали имаш Троянци? Нека черпат инфо - какво крием! [smile]

Все пак легален Симантек е доста сигурен. [smilie24] Откакто го купих нямам никакви проблеми. Дори корпоративните Нортън програми, когато не са легални, не работят добре! [smilie2]

Освен това, Симантека никак не е досаден като Кашперски, например. Просто си върши работата тихо и скромно. И качествено! Щом нямам сривове толкова време!

А, на троянците майната им! Нито банкови сметки обслужвам, нито кредитни карти, ми за какво да им се притеснявам?[beer] [shtrak] [beer]

Автор: terminator   
Дата:   22-09-08 21:54

Като си пуснеш / рестартираш компа почваш да боцкаш F8 няколко пъти докато на черен екран не ти се появят няколко (7-8) реда с бели букви. Първия в Safe Mode. Избираш със стрелките нагоре-надолу и Enter. В Safe mode Windows-a зарежда по-бавно, да не се чудиш какво се бави и разделителната способност на десктопа е 640/480 с 16 цвята - това да не те притеснява. Изпълни си стъпките дето по-горе ти писах и ... Start-Shutdown-Restart [smile]

Windows-a си тръгва сам в нормален режим и да се надяваме без троянеца [smilie5]

Дата:   22-09-08 21:55

Нямаш важна информация и за това си купи Симантек. Добре. [beer] [smilie18]
Откакто минаха на Windows, вече не са това, което бяха Нортън за DOS.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.