Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 маркопоклонничеството
Автор: boink   
Дата:   22-09-08 12:22

сигурно вече е имало много такива теми но все пак. чудя се защо толкова много хората боледуват по разни марки? до степен фанатизъм. въпроса ми е повече свързан с психиатрията и психологията, не толкова със стабилизацията, разхода на гориво, кристалния звук, помалкото пх и тнт. много ми е чудно защо хората толкова се радват на едно лого примерно? защо? и това е почти във всички сфери (чико ли са най добрите биберони?) върти ми се из главата този въпрос и логичен отговор не мога да намеря. нещо с химията ли е свързано, с капаците на коня ли, с чуството на някаква принадлежност към някаква общност ли, незнам. ненамирам отговор.

защо така?

----------------
темата е чисто "и-нет приятелска". любопитно ми е и се надявам да видим мнения, а не [smilie19] такива шитни.

Отговори на това съобщение
 Re: маркопоклонничеството
Автор: angie_   
Дата:   22-09-08 12:24

Нинам, аз не давам кой знае колко пари за дрехи, ама не ми се е случвало да си харесвам нещо от пазарчето, ако ме разбираш...
Просто все така става [smilie8]
Иначе тихо-кротко, най-често от Кенвело пазарувам. [smilie8]

Автор: Tekumze   
Дата:   22-09-08 12:35

Ми аз, тая болест я боледувах до 40-тата си годишнина......

И се оказа, че не е болест........

Конкретно по темата ти: Кока-Кола са работили дълги години за логото си, и сега продават боядисана сладка вода, на цена много по-висока от прясно мляко например, което се произвежда много по-трудно, но няма лого /име/....
с 1 дума печелившо е.......

Автор: Todd   
Дата:   22-09-08 13:09

Куртоазия !!!! Простотия човешка.....

Говорим за глупости важно вирнали нос ....[smilie19]

Така и с марките , моделите , магазините от които пазаруваме ,парцалите с които си покрил дрисливия си гъз .....и всичко останало.

Но , така трябва да е ....[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Аз от такива неща си вадя хляба !!!![smilie19]

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: sentinel   
Дата:   22-09-08 13:38

NIKON или CANON[smilie18]

Дата:   22-09-08 15:11

сив уест или бяло виктори?

Автор: IvoZafirov   
Дата:   22-09-08 15:26

е па българи сме....

беемвенце... нокийка.... маркови дрешки....и всеки комплексар вече е гОлемата раота ръиш. Ако пък добавим и апартамент в "елитен" столичен квартал направо е връО.

Що робуваме на марки ли? Ми щот сме прости и ограничени.

[smilie21]

Дата:   22-09-08 15:34

ама то не е само тук. йевриуеъ си е.

Re:
Автор: vladomatev   
Дата:   22-09-08 15:39

Да бе ...при нас на блаканите си е стар комплекс тва....на другите места са се поизлекували от това...

Автор: PolarBear   
Дата:   22-09-08 16:08

йевриуеъ си е.

защото това, което при нас балканщината прави сама, на някои други места прави рекламата. а човешкият материал в основата си е доста подобен, връхният слой възпитание и традиции в повечето случаи е тънък и пробиваем...

[smilie5]

Автор: samara   
Дата:   22-09-08 16:20

абе само Цанон, все пак [ezik] [smilie18] [beer]
едит:...упс, забравих: долу Джъмбо [smilie18]

Публикацията е редактирана (22-09-08 16:21)

Автор: Славов   
Дата:   22-09-08 19:24

Самара [beer] [beer] [beer]

Автор: Vinsent   
Дата:   22-09-08 19:45

Няма да забравя наш хуморист, описващ посещението си с автобус в Париж. [smile]

Та, седейки до прозореца той наблйдава как унили кози скубят трева, подтиснати от капиталистическия гнет! [smilie18]

Вижда реклама на Кока Кола. Мисли си: колко са тъпи французите, нашенеца си пие Кока Колата и без раклама... [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Lalinda   
Дата:   22-09-08 19:47

Е, не е само у нас, навсякъде го има.

Да не мислиш, че китайците (примерно) разчитат непременно на българския нискочел потребител?
[smilie18]

Автор: Lalinda   
Дата:   22-09-08 19:53

P.-S.:
Сещам се сега за една тема тук, в която някой искаше да му препоръчат мъжки парфюм, и за маркопоклонническите излияния, които бяха последвали (чудех се дали - или по-скоро се питах нима - всички писали там НАИСТИНА са били ВЛОЖИЛИ толкова средства в "маркови" парфюми, когато повечето мъже, доколкото ни е известно от науката, имат слабо развито обоняние?).

Погледни я и ще получиш отговор на въпроса си.

Автор: PeterPAN   
Дата:   22-09-08 20:16

Корпорациите, продават не продукт, а марката [smilie5]

Автор: rolla   
Дата:   22-09-08 20:27

До един момент говорим и за качество все пак.Разцъкайте се из битака, пълно е с джинси(примерно), всякакви марки, всякакви ментета, шевовете им-ако има два здрави и цели, то те със сигурност не са успоредни[smilie5] , конци стърчат отвсякъде, единия крачол по-дълъг от другия(това на шега)...абе зле е работата, а цената?ЦЕНАТА 50 ЛЕВА!!!!!После отивам в магазина на Бенетон, гледам джинси по 89 лв. ама с някакво намаление щяха да ми стъпят на 70 или нещо такова.Е кво?Няма да дам още 20 кинта ли?Не ,че и Бенеона не се шият в Китай ама ОТК-то е важно, ОТК-тоооооо!!!Шевовете=перефктни, няма конци стърчащи, не миришат на пушек...е, не си купих щото беше бедно от към модели, за това пък българската фирма Пеликан ме изненада приятно и си взех един чифт за 60 кинта[smilie24] [smilie24] [smilie24]
Друго, на което държа е обувката.Обувката не трябва да бъде неудобна, тежка, от изкуствена кожа.По-конкретно говоря за кецове някакви, че това нося в 99% от времето и тези кецове, за да отговарят на горните условия трябва да са маркови, да.Не давам луди пари за обувки щото ме кефят зелените крокодили, но и Сандик от Метро за 20лв не става...
Балансът е важен!

Публикацията е редактирана (22-09-08 20:33)

Автор: PuertoVaras   
Дата:   23-09-08 14:40

Марката е неизбежно удобство.
Човек непрекъснато купува някакви неща. Не е възможно да не се доверява на Марката.

Как избирам какво кисело мляко да си купя?

Бих искал да дам проби от всички кисели млека в лаборатория и от там да ми кажат
- в кое колко консерванти има
- колко радиоактивно украинско сухо мляко
- колко лактус булгарикус
и тогава да си избера кое да си купя.
На следващата покупка пак да тествам в лабораторията, щото няма гаранция че качеството ще е постоянно.

За съжаление избирам млякото по
- Вида на опаковката
- Лъжите написани върху етикетите
- Марката

Просто това което ми се иска няма как да стане.
Неизбежно трябва да се доверявам на Марка.

Автор: PuertoVaras   
Дата:   29-09-08 19:07

Тук съм написал нещо и никой не ще да го чете, даже и да ме напсува никой не иска :)

Дата:   29-09-08 20:29

Тази марка много си важеше [smile] [smilie25] [ezik]

https://photo-forum.net/static/forum/2008-09/cgjk9674.JPG

Автор: mladenov   
Дата:   29-09-08 20:47

boink
Прав си,понякога се прекалява с преклонението пред марките.Може би защото е модерно,или ти придава някакъв статут в очите на другите(поне ти така си мислиш) или просто за да бъдеш и ти от тези"дето могат да си го позволят"...Не знам...но много хора буквално робуват на марките.Пресен пример.Аз живея в САЩ и на наша семейна приятелка,сестра и дойде на гости за два месеца.Красиво момиче,бивша манекенка... И тръгнаха по магазините...Тука в момента има едни намаления на летните дрехи,не е за разказване.
75% намаление и за три дена още 40% от тази намалена цена...Абе да купуваш,купуваш...[smilie18]
Съпругата ми отиде с тях един ден и аз трябваше да я прибера от магазина.Влизам вътре,намираме се и уж си тръгваме ,ама..."чакай и това да видя,я и това да пробвам"... та така30-ина минути.Девойката от България гледа дрешки и само повтаря:"Лелееее,каква евтиния"...
И следващата реплика:"Обаче това не са известни марки в България" Когато я попитах какво мисли за качеството,тя ми каза:"Супер е"..."ама марката не е известна в България".
Ами купи си дрешки само от известни марки,вярно е ,че даде доста повече за тях,ама бяха маркови[smilie5] [smilie5] [smilie5]
Та мисълта ми беше,какво е по-важно? Качество и удобство или марка? Защото за някои неща марката не е толкова важна...поне според мен[beer]

Автор: heavyrockin   
Дата:   29-09-08 20:53

Ако ходя да играя мач за час на полето със селските момци - да, не ми дреме, че ще стана на свиня, ще скъсам найлоновите суперзапарващи "маратонки" за 20 лв и дрешките ми предпочитам да ги хвръля, от колкото да се хабя да ги пера,...Не ми дреме и дали пише "АдиБас" на тях,...Взимам душ, меткам нещо сухо и чисто и съм Джаст Файн,...

Същото важи и докато се излежавам пред някоя въдица например...

Обаче, обачеее...НЯМА как да мисля така, докато съм в планината на няколко хиляди метра и от това зависи комфорта и живота ми, а нерядко и на тези с мен,...

НЯМА как да мисля така и докато съм в офисите си и изкарвам пари за кефовете си.

Специално за дрехи/обувки (и някои аксесоари), когато човек знае точно какво иска (и може да си го позволи) като качество на материи, здравина,...си струва да се плаща повече. А това, че някои парадират е тотално различен въпрос.

Понякога същото важи и за техника...например.

Автор: heavyrockin   
Дата:   29-09-08 20:59

Разбира се, смешно е да се наливат куди кинти в "имиджови продукти", примерно телефони за хилядарки, на които някоя П*тка или Тюфлек натискат само "зелено телефонче" / "червено телефонче" [smilie18]

Останалото е въпрос на добър Маркетинг или доказани с десетилетия качество и надеждност.

Автор: mladenov   
Дата:   29-09-08 21:04

heavyrockin
Ако става дума за специализирана екипировка,аз съм "ЗА" доказали себе си марки и производители.Ако работиш в офис където е приет определен стил и стандарт на обличане...също разбирам.В моят пример ставаше дума за дрехи за ежедневието,такива с които отиваш да пиеш кафе.Е тогава не го разбирам[smilie5]

Дата:   29-09-08 21:59

Тези дни си мислех да пускам подобна тема.
Защо?
Защото ненадейно открих ново (за мен) свойство на вещите.

Винаги съм се стремял към луксозни и скъпи вещи. Имах си максима - по цената ще ги познаеш. Преди 2-3 години ненадейно се сблъсках с явление, което много ме впечатли!

Катастрофирах тежко и приятел ми даде една от неговите коли да ползвам. Кола стара и крайно неподържана. Тогава за първи път почувствах какъв кеф е колата ти да стои пред жилището ти, демек винаги под ръка и да не те е грижа че някой ще я гепи.

Когато Омега Констелейшъна ми се опита да падне в морето щях да получа разрив. Повече не влезох с него. Купих си за 25 лв ТСМ с радиоуправлени, литиева батерия с живот 5-10 години, водоустойчив и т.н. С него изплувах поне около 300-400 км. Счупих го по време на каране на сърф. Купих си тук някакъв Q&Q за 16 лв - оказа се че същата работа ми върши.

Повреди ми се един от смартфоните и за да мога да използвам съответния номер отидох и набързо си купих някакъв LG с 2 години гаранция за 20 лв!!! [smilie25] Цветен дисплей! Интернет! Чудесно Судоку игра! И се зарежда на седмицата веднъж! [smile]

Преди ден неочаквано прозрях - това е друг вид кеф. Евтина но функционална вещ, която да ти служи и да не ти пука, ама никак за нея! [beer] [shtrak] [beer]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.